Επτά συλλήψεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τελικό κυπέλλου μπάσκετ

Επτά άτομα συνελήφθησαν χθες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου Ελλάδος καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων Αρη και Παναθηναϊκού στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των συλληφθέντων, ηλικίας από 20 έως 45 ετών, σχηματίστηκαν κατά περίσταση δικογραφίες, για «αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», «απρόκλητες σωματικές βλάβες», «απόπειρα απρόκλητων σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικού εν υπηρεσία», «απόπειρα απρόκλητων και επικίνδυνων σωματικών βλαβών», «αντίσταση», «διακεκριμένη περίπτωση φθοράς» και παραβάσεις των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων. Τέσσερις από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ένας για κατοχή πυρσού, ένας για σωματική βλάβη σε βάρος οδηγού λεωφορείου που μετέφερε τους οπαδούς στο γήπεδο και ένας για ρίψη φωτοβολίας με συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων τύπου στυλό.

Εντός της ημέρας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα οι τρεις από τους επτά. Πρόκειται γι’ αυτούς που συνελήφθησαν, αντίστοιχα, για σωματική βλάβη σε βάρος οδηγού λεωφορείου που μετέφερε τους οπαδούς στο γήπεδο, για κατοχή πυρσού και για ρίψη φωτοβολίδας με συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων τύπου στυλό.  Οι υπόλοιποι τέσσερις άνδρες που συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία, μετά τη λήξη της αναμέτρησης, εντός του γηπέδου, οπαδοί έριξαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, καθίσματα, ξύλινα δοκάρια, κομμάτια από μάρμαρα και βεγγαλικά, ενώ έκαναν χρήση πυροσβεστήρων. Επιπλέον, πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την αποχώρηση των οπαδών, επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, ομάδα 250-300 ατόμων επιτέθηκε σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, ρίχνοντας  εναντίον τους βεγγαλικά, πέτρες και κομμάτια από τσιμέντο, ενώ έβαλαν φωτιά σε τρεις κάδους απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή.