Έρχεται το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στην Θεσσαλονίκη

Το δικό του, αλληλέγγυο αποτύπωμα στην πόλη, φιλοδοξεί να αφήσει για ακόμη μια χρονιά, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, που ξεκινάει αύριο, στις 19.00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 29 Ιουνίου, στο πάρκο Ξαρχάκου, απέναντι από τον Λευκό Πύργο.

“Σε καιρούς δύσκολους, με τους ρατσιστές να ονειρεύονται τείχη, τους εθνικιστές να καλούν σε πόλεμο με τους γειτονικούς λαούς και τους φασίστες να πάνε να σηκώσουν κεφάλι, αισθανόμαστε ακόμα πιο έντονο το χρέος να επιστρέψουμε με τη μεγάλη γιορτή της κοινωνικής αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη” αναφέρεται στο κάλεσμα του Φεστιβάλ, με κεντρικό σύνθημα “Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος”.

Οι διοργανωτές καλούν όσους και όσες “αντιστεκόμαστε στον ζόφο του ρατσισμού, του πολέμου και του φασισμού, όσους και όσες αναζητάμε μια προοπτική ισότητας, ελευθερίας και αξιοπρέπειας, να πάρουμε θέση και να στηρίξουμε για άλλη μια φορά ένα μαζικό, πολύχρωμο και δυναμικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ”.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δράσεις για τα παιδιά, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες και συζητήσεις με θέματα την άνοδο της ακροδεξιάς, εργατικά ζητήματα, θέματα της ΛΟΑΤΚΙΑ κοινότητας, το προσφυγικό, το αντιφασιστικό κίνημα και τις εξελίξεις στη δίκη της Χ.Α.