Έρχονται διαγραφές στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης;

Σκληραίνει η κόντρα του ΠΑΣΟΚ, που αυτήν την εποχή ακούει και γυρνάει στο όνομα ΚΙΝΑΛ, με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον έλεγχο του ευρύτερου κεντρώου και μεσαίου χώρου. Με τη ΝΔ να ωθείται και να… στριμώχνεται, ελέω Άδωνι, προς την άκρα δεξιά, και το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ, με τις στρατηγικές Βενιζέλου – Φώφης, να  ακολουθεί κατά πόδας σε κεντροδεξιά, συντηρητικά μονοπάτια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε ευκαιρία.

Βλέποντας φως στον κεντρώο ορίζοντα, και δη πράσινο, σου λέει «άσε τη Φώφη … πράσσειν άλογα, ιδού η ευκαιρία να αλώσουμε παραπέρα το χώρο». Ωστόσο στο εναπομείναν, ενώ έχουν αλλάζει ακόμα και… ράφτη για να μοιάζουν στον Βορίδη, έχουν λυσσάξει διότι στο κάλεσμα Τσίπρα έχει γίνει ό,τι γίνεται στον Πειραιά τον Δεκαπενταύγουστο. Δεν χωράνε στην έξοδο. Όπου φύγει – φύγει. Μέχρι και γέφυρες άρχισαν να στήνουν για να περάσει ο λαός στην… ερυθρά θάλασσα. Τέτοια ζήτηση. Μέχρι και ο Μπίστης γεφυροποιός. Αυτό κι αν είναι. Ανάλογα και στη Θεσσαλονίκη, όπου σήμερα μιλάει η Φώφη μπας και μαζέψει το εναπομείναν εν όψει συνεδρίου, που γίνεται για να νομιμοποιηθούν οι διορισμένοι. Τα πράγματα δεν πάνε καλά. Στη δε Βασιλέως Ηρακλείου ο διευθυντής Λευτέρης τζάμπα ξεσκονίζει.

Μεγάλη ανησυχία. Ιδίως μετά τη μάζωξη που έγινε στο ουζερί «Πίνακα» για την υποστήριξη της Κατερίνας Νοτοπούλου, με τη συμμετοχή σημαντικών και ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Κάποιοι βλέποντας το κλίμα εξαέρωσης, ζητάνε μέτρα και τις κεφαλές των αποστατών… επί πίνακι. Δηλαδή κάποιοι ….φρούραρχοι προτείνουν διαγραφές στη γραμμή των καρατομήσεων των Καραμάνου – Σχοιναράκη.

Τον Α. Ελευθεριάδη που είχε την πρωτοβουλία της σύναξης, δεν μπορούν να τον διαγράψουν, διότι είναι φευγάτος εδώ και καιρό. Τον Νίκο Ιατρού, πολιτευτή της ΔΗΜΑΡ και υποψήφιο με τη Νοτοπούλου, επίσης όχι, διότι η ΔΗΜΑΡ δεν συμπλέει πλέον με το εναπομείναν. Υπάρχουν βέβαια και οι Μαμέλης, Χαλβατζόγλου, Κουσαλίδης, Δαδούδης κ.ά. που πήγαν στη σύναξη, αλλά από πότε διαγράφεται η ουζοποσία και η κατανάλωση σηπίων; Αυτό όμως που τους ανησυχεί, όπως μαθαίνουμε, είναι οι διάφορες ιδιωτικές συζητήσεις και συναντήσεις που γίνονται με αντικείμενο την ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης.

Πάντως αυτό με τις διαγραφές είναι κομμάτι …χονδρό.

Λέτε κάποιοι να θυμήθηκαν τον ακλόνητο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς; Ήταν ο Ζοζέφ νεοφιλελές;

Φ.Δ.