Εργασίες του δήμου στην Ερμού στο πλαίσιο της εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας

Από το πρωί σήμερα Κυριακή, και με την αγορά της πόλης ανοιχτή, συνεργεία του δήμου προχωρούν σε παρεμβάσεις σε τμήμα της οδού Ερμού, από τη Βενιζέλου έως και τον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης οχημάτων ΑΜΕΑ και δικύκλων καθώς και για τη διαγράμμιση της διπλής διαχωριστικής γραμμής με τοποθέτηση πλαστικών νησίδων.

dimos-ermou_2 Η οδός Ερμού παραμένει εναλλάξ κλειστή στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας, προκειμένου οι εργάτες του δήμου, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, να τοποθετήσουν τις νησίδες στον κεντρικό άξονα του δρόμου.

Όπως ανέφερε σχετικά στο Dailythess ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, ο δήμος προχωρά σε αυτό το έργο προκειμένου να μπει μια τάξη στο καθημερινό κυκλοφοριακό χάος της Ερμού. Η φορτοεκφόρτωση των οχημάτων θα γίνεται από συγκεκριμένες θεσεις σε συγκεκριμένες ώρες ώστε να διευκολύνονται τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι πολίτες που οδηγούν στο κέντρο της πόλης.

dimos_ermou_1

Οι εργασίες αυτές γίνονται ενόψει της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας (16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2016), στην οποία ο δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει με διάφορα μέτρα όπως την πεζοδρόμηση του κέντρου στις 22 Σεπτεμβρίου και τη μεταφορά, στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2016, κατά τις ώρες 09.00 έως 21.00, του ποδηλατόδρομου της Λεωφόρου Νίκης, από το πεζοδρόμιο στο οδόστρωμα, στη δεξιά λωρίδα του δρόμου. Για το σκοπό αυτό θα τοποθετηθούν ειδικά διαχωριστικά, κώνοι και πινακίδες.