Εργαζόμενοι του «Καρυπίδη», ΠΑΜΕ και ένας… μετρόπληκτος καταστηματάρχης “υποδέχτηκαν” τον πρωθυπουργό

Υπό αυστηρό αστυνομικό κλοιό οι εργαζόμενοι των σούπερ-μάρκετ «Καρυπίδης» με τη συμπαράσταση του ΠΑΜΕ διαδηλώνουν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ενημερώνεται από τη διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου, Κατερίνα Νοτοπούλου για μια σειρά θέματα κοινωνικής πολιτικής. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του «Καρυπίδη», ζητώντας –όπως τονίζουν- ζητούν συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, βρίσκονται εδώ και πολλούς μήνες σε μια αδιέξοδη κατάσταση και διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους καθώς και τις θέσεις εργασίας χωρίς αλλαγή στις συμβάσεις με κουτσούρεμα των μισθών.

img_2566

Νωρίτερα, υπήρξε ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και των αστυνομικών για το που θα γίνει η συγκέντρωση διαμαρτυρίας (δείτε στη συνέχεια τα σχετικά βίντεο). Τελικά, η συγκέντρωση –υπό αυστηρό αστυνομικό κλοιό- γίνεται στη συμβολή των οδών Αγ. Δημητρίου και Δραγούμη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εν τω μεταξύ, πραγματοποίησε και ένας καταστηματάρχης από την οδό Δελφών που έχει πληγεί από τις εργασίες του ΜΕΤΡΟ. Ο κ. Ζαφείρης Τζιούτζας (βίντεο και φωτογραφία) παραβρέθηκε στο σημείο μαζί με την οικογένεια του για να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να λάβει μέτρα για όσους καταστηματάρχες έχουν καταστραφεί.

delfwn

Νωρίτερα, εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΟΛΘ, ζητώντας και αυτοί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, προσπάθησαν να ανοίξουν πανό αλλά δεν τους επετράπη από την αστυνομία. Τελικά, ο κ. Τσίπρας έφυγε από το Διοικητήριο για την Καλαμαριά, όπου θα έχει συνάντηση με το σύλλογο συνδρόμου DOWN, χωρίς να συνομιλήσει με κανένα εκπρόσωπο εργαζομένων καθώς, όπως τους ενημέρωσαν, ήταν φορτωμένο το σημερινό πρόγραμμα του.