Αίρουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Την άρση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ενόψει της συνάντησης που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στο υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων του Οργανισμού τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά αύριο Τρίτη.

«Είχαμε πει ότι αυτό που ζητάμε είναι επιτέλους να καθίσουμε στο τραπέζι των συζητήσεων. Αφού αυτό ορίστηκε για την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας, στο γραφείο του γενικού γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη και με τη συμμετοχή της γενικής γραμματέως του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Θεοπίστη Πέρκα, εμείς δεν θα μπορούσαμε να αθετήσουμε τα λεγόμενά μας» δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημείωσε πάντως ότι οι εργαζόμενοι δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις εάν διαπιστώσουν ότι τους εμπαίζουν.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόθεση του σωματείου να καταθέσει αγωγές για τα δεδουλευμένα, ο κ. Τσερμενίδης σημείωσε πως το πρωί της Τρίτης, εργαζόμενοι θα πάνε κανονικά στα δικαστήρια και εκεί θα αποφασιστεί αν θα προχωρήσουν τελικά στις αγωγές.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι είχαν εκφράσει αυτήν την πρόθεσε σε απάντηση της νομικής κίνησης του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ, το οποίο κατέθεσε αγωγή προκειμένου να κριθεί καταχρηστική η επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας που είχαν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στον οργανισμό από σήμερα Δευτέρα.

Τονίζεται ότι στους 2.300 εργαζομένους του ΟΑΣΘ οφείλονται 6,3 εκατ. ευρώ.