Έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές τα σχολεία στο δήμο Θέρμης

Σύμφωνα με την εγκύκλιο με θέμα τον “καθαρισμό σχολικών μονάδων κατά το διάστημα λειτουργίας τους για όσο διάστημα υφίσταται κίνδυνος διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19”, που απέστειλε στους Δήμους της Χώρας το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών από την 5η Μαΐου:

• με τη λήξη της αναστολής οι καθαριστές/καθαρίστριες σχολικών μονάδων επιστρέφουν στα κατεξοχήν καθήκοντά τους.
• στο πλαίσιο της προετοιμασίας των αιθουσών και των κοινόχρηστων χώρων να υποδεχθούν τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, οι καθαρίστριες των Γυμνασίων και Λυκείων θα πρέπει να παρουσιαστούν για εργασία στις οικείες σχολικές μονάδες πριν την έναρξη λειτουργίας τους (π.χ. 6 Μαΐου), ανάλογα με τις ανάγκες όπως αυτές θα διαμορφωθούν κατόπιν των σχετικών οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
• ενόψει της λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για τη διαφύλαξη της υγείας των μαθητών και διδασκόντων και την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID19, θα πρέπει να παρέχονται υπηρεσίες καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
• για τον καθαρισμό των κτιρίων, εκτός από τις καθαρίστριες των Γυμνασίων και Λυκείων θα απασχολούνται και οι καθαρίστριες των δημοτικών σχολείων, τα οποία αναμένεται να μη λειτουργήσουν μέχρι και την 1η Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι παραμένει σε ισχύ η παρ.2 του αρ.10 της από 11.3.2020 ΠΝΠ , στην οποία ορίζεται ότι κατά το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας νομικών προσώπων ή υπηρεσιών των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, λόγω των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, το προσωπικό τους απασχολείται σε άλλη υπηρεσία του ίδιου νομικού προσώπου με απόφαση του οικείου Προέδρου ή σε άλλη υπηρεσία του οικείου ΟΤΑ ή άλλου νομικού προσώπου αυτών, με απόφαση, κατά περίπτωση, του οικείου Δημάρχου ή Περιφερειάρχη.

Στην κατεύθυνση αυτή η Δημοτική Αρχή Θέρμης έγκαιρα με σχετική απόφαση ενίσχυσε σε πρώτη φάση τα Λύκεια και θα ακολουθήσουν τα Γυμνάσια που λειτουργούν στο Δήμο μας, με επιπλέον προσωπικό καθαριστριών από τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, ώστε να είναι πανέτοιμα να υποδεχτούν και πάλι τους μαθητές και τις μαθήτριες τις επόμενες μέρες, αλλά και κυρίως, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, να εφαρμόζονται και να τηρούνται σχολαστικά οι κανόνες υγιεινής από μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό σε ατομικό επίπεδο, καθώς και στους κύριους, βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους, με σκοπό την προστασία της υγείας των παιδιών μας.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται διανομή επιπλέον αντισυπτικών υλικών, ειδικά θερμόμετρα μετώπου για θερμομέτρηση και μάσκες που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή Θέρμης με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου, για το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων.

Η διανομή “τους” ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη 7 Μαϊου υπό την επίβλεψη και το συντονισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης – Πολιτισμού και Νέας Γενιάς κ. Στέλιου Αποστόλου.