Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που θα έριχνε στην αγορά κάνναβη αξίας 500.000 ευρώ (φωτό)

Εγκληματική οργάνωση που επρόκειτο να ρίξει στην αγορά μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης που θα απέφεραν παράνομα κέρδη 500.000 ευρώ εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 31, 39 και 42 ετών, και τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 38, 42, 51  και 63 ετών, εκ των οποίων η 51χρονη γυναίκα, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 607 δενδρύλλια κάνναβης, 8.151 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη και το χρηματικό ποσό των 9.200 ευρώ.

Τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και στην περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, έπειτα από πολυήμερη διερεύνηση της υπόθεσης και μετά από συστηματικές διασταυρώσεις στοιχείων και δεδομένων, αναλύσεις προφίλ των εμπλεκομένων και εξακριβώσεις χώρων, οικιών και οχημάτων, επιβεβαιώθηκε η δράση των προαναφερόμενων στην καλλιέργεια και διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η καλλιέργεια των δενδρυλλίων πραγματοποιούνταν σε δύσβατη δασική περιοχή στην περιοχή Καλύβια Θεολόγου στην Λακωνία και υπεύθυνος για την οργάνωση και εποπτεία της φυτείας ήταν ο 42χρονος αλλοδαπός.

Ακόμη, εντοπίσθηκαν το εργαστήριο-αποξηραντήριο της κάνναβης στην περιοχή της Ραφήνας, υπεύθυνος του οποίου ήταν ο 42χρονος ημεδαπός, μια οικία (καβάτζα) στην Νίκαια, εντός της οποίας αποκρύπτονταν ναρκωτικά καθώς και επίσης οι οικίες των εμπλεκομένων και τα μέσα μεταφοράς τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βρέθηκαν και εκριζώθηκαν 607 δενδρύλλια ενώ κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 8.151 γραμμαρίων κάνναβης, πιστόλι, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), το χρηματικό ποσό των 9.200 ευρώ, 23 κινητά τηλέφωνα, διάφορα σύνεργα αποξήρανσης και διαρρηκτικά εργαλεία.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών.

Εκτιμάται ότι το προσδοκώμενο κέρδος από την πώληση της ακατέργαστης κάνναβης που θα παρήγετο μετά την αποξήρανση των δενδρυλλίων της φυτείας και των λοιπών κατασχεθέντων ναρκωτικών, κυμαίνεται περί τις 500.000 ευρώ.

Περαιτέρω, στην ίδια δικογραφία, ο 42χρονος κατηγορείται για διακεκριμένη κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης καθώς και δικαστικές αποφάσεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και κλοπές.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.