Φ. Γεννηματά: Ο κ. Μητσοτάκης έχει αφήσει τη μείωση των πλεονασμάτων στη κ. Λαγκάρντ…

“Ανάπτυξη για τους λίγους σχεδιάζει η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη” τόνισε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματα, κατά την επίσκεψη της το απόγευμα στη 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, επικεφαλής κλιμακίου στελεχών του κόμματος, αρχικά επισκέφθηκε τη διοίκηση της ΔΕΘ κι ενημερώθηκε για τους στόχους και τον χαρακτήρα της φετινής διοργάνωσης. Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, σχολιάζοντας το περιεχόμενο της συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, τόνισε πως η κυβέρνηση κινείται σε αντίθεση κατεύθυνση από τη ΔΕΘ που κάθε χρόνο «δίνει το παράδειγμα της δημιουργικής Ελλάδας που παράγει και καινοτομεί, της εξωστρεφούς Ελλάδας».

Όπως τόνισε, η αντικοινωνική ανάπτυξη που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, φαίνεται από την πολιτική στα εργασιακά και στις κλαδικές συμβάσεις των εργαζομένων και κυρίως από την άρνηση της να διαπραγματευτεί για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. «Είναι μια μείωση που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή και δυστυχώς την άφησε στα χέρια της κ. Λαγκάρντ. Φαίνεται ότι θεωρεί ότι πρέπει η Ελλάδα να επαιτεί και όχι να διεκδικεί» τόνισε η κ. Γεννηματά.

Ακολούθως η κ. Γεννηματά και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, επισκέφθηκαν περίπτερα της ΔΕΘ. Στην αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ μετέχουν οι βουλευτές Χ. Καστανίδης , Α. Πάνας, Γ. Καμίνης και Γ, Αρβανιτίδης, ο γραμματέας της ΚΕ, Μ. Χριστουδουλάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου, Π Χρηστίδης, κι οι κ.κ. Ν.Κριθαρίδης, Μ. Ραλλίδης, Χ. Παπαστεργίου, Γ. Κυανίδης, Μ. Οθωνα, Κ. Κυριάκος, Χ. Ασπιώτης, Σ. Παραστατίδης, κ.α.

Αύριο, στις 11 το πρωί η Φ. Γεννηματα, θα επισκεφθεί την περιοχή λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, του δήμου Δέλτα και στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Το βράδυ στις 8μμ  θα μιλήσει σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” της ΔΕΘ.