Φεύγουν μαζικά από το ΚΙΝΑΛ, για να αποφύγουν… τη ΝΔ

Με διάθεση ειρωνείας κι απαξίωσης σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, την αποχώρηση 108 μελών του ΚΙΝΑΛ, επειδή διαφωνούν με τη.. δεξιά στροφή του κόμματος και τη σύμπλευση με τη ΝΔ. «Οι τεθλιμμένοι συγγενείς και φίλοι των κομμένων από τα ψηφοδέλτια μας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν είναι καν μέλη του Κινήματος Αλλαγής, παρουσιάζονται ως λίστα… αναχωρητών για δήθεν πολιτικούς λόγους. Καλά σαράντα παιδιά» σχολίασε ο Παύλος Χρηστίδης, αλλά για την ουσία, τίποτα.

Το ανησυχητικό για το ΚΙΝΑΛ είναι ότι οι… φευγάτοι, είναι στελέχη, μέλη και οπαδοί του κόμματος που πρόσκεινται παραδοσιακά στην κεντροαριστερά και προέρχονται από την άλλοτε πλατιά βάση του ΠΑΣΟΚ. Οι περισσότεροι είχαν δώσει το παρών και στις εσωκομματικές εκλογές του 2017 και είχαν στηρίξει την εκλογή της Φ. Γεννηματά στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ελπίζοντας στην αναγέννηση του Κινήματος. Οι περισσότεροι, που ανήκουν στο μεσαίο στελεχικό δυναμικό του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ, εκφράζονται από τη θέση που είχε διατυπώσει, πρόσφατα, στην επιστολή παραίτησης του, ο αν. τομεάρχης Έρευνας και Ψηφιακής Οικονομίας, Λ. Ρώσσης, εκ των στενών συνεργατών της Κ. Γεννηματά. Ο εν λόγω, μεταξύ άλλων είχε τονίσει πως «δεν γίνεται να ανεχθεί ένας προοδευτικός άνθρωπος το σφιχταγκάλιασμα µε τον Μητσοτάκη και τον νεοφιλελευθερισμό”.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως πρόκειται κυρίως για στελέχη της περιφέρειας. Εκτός λοιπόν της Αττικής προέρχονται από τον Βόλο, τα Ιωάννινα, τα Τρίκαλα, την Πρέβεζα, την Καρδίτσα, την Κόρινθο αλλά και περιοχές της Μεσσηνίας και της Φθιώτιδας. Ωστόσο ο Χρηστίδης σε όλους αυτούς, δεν είδε δυσαρεστημένους του σοσιαλιστικού χώρου, που δεν αντέχουν τη συμμαχία με τη ΝΔ του Κυριάκου και του Βορίδη, αλλά… κάποιους “συγγενείς” υποψήφιων βουλευτών που περίμεναν… ρουσφέτια.

Φ.Δ.