Φώφη: το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ, ούτε ενωμένο ούτε δυνατό, είναι ιστορία…

Με συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής στις 24 Νοεμβρίου, η οποία θα συζητήσει τη φυσιογνωμία και την στρατηγική του κόμματος, απαντά η Φώφη Γεννηματά στους νοσταλγούς του ΠΑΣΟΚ και σε όσους θέλουν να μετατρέψουν το «τυπικό» συνέδριο του ΠΑΣΟΚ σε κανονικό συνέδριο.

Να θυμίσουμε ότι για νομικούς λόγους, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει στα τέλη του έτους, ώστε τυπικά να ανανεωθεί η θητεία των οργάνων εκπροσώπησης του για τη διαχείριση των ρυθμίσεων που έχει χρεωμένα ως κόμμα, δηλαδή δάνεια, ενοίκια κ.α.

Η Φώφη Γεννηματά, χθες από τη Λάρισα στην ομιλία της για την επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου, το ξέκοψε και πέταξε το γάντι στους Ν. Παπανδρέου και Π. Γερουλάνο και στους άλλους νοσταλγούς του ΠΑΣΟΚ, αν τολμούν να θέσουν θέμα ηγεσίας. Ξεκαθάρισε δε πως το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα είναι διορισμένο και «προκάτ». «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ ούτε ενωμένο ούτε δυνατό» τους είπε και σημείωσε όποιος έχει φιλοδοξίες ας έρθει στο ΚΙΝΑΛ να αναμετρηθούμε.

Αυτό πρακτικά μπορεί να γίνει ακόμα και στην ΚΕ του ΚΙΝΑΛ, που θα συνεδριάσει μετά τη ΔΕΘ, προς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Πάντως το κλίμα στο ΚΙΝΑΛ είναι βαρύ μετά και την  αποχώρηση του Δ. Κρεμαστινού που χρεώνει στη Γεννηματά συμπόρευση με τη δεξιά. Κι όπως είπε σήμερα «δεν αποχωρώ από το ΚΙΝΑΛ, ανήκω στο ΠΑΣΟΚ». Εμείς να κρατήσουμε την διαπίστωση του Γιάννη Μαγκριώτη ότι «τα κόμματα ή τα κινήματα δημιουργούνται και αναπτύσσονται όταν εκφράζουν υπαρκτά κοινωνικά και πολιτικά αιτήματα». Προφανώς αυτό το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς στη συνδιάσκεψη του Νοέμβρη…

Φ.Δ.