Φτάνει στη Θεσσαλονίκη ο πρώτος συρμός του Μετρό

Στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες ο πρώτος συρμός του Μετρό Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συναρμολογηθεί και στη συνέχεια να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια.

«Το ταξίδι του πρώτου συρμού του Μετρό από Ν. Ιταλία προς Θεσσαλονίκη ήδη έχει ξεκινήσει. Ο συρμός έφτασε στην Ηγουμενίτσα με καράβι και αναμένεται να φτάσει στο Αμαξοστάσιο της Θεσσαλονίκης τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Η κόκκινη σιδηροτροχιά κάτω αριστερά στη φωτό είναι η σιδερένια ράμπα που στήθηκε ειδικά, προκειμένου να υποδεχθεί τον συρμό κατά την εκφόρτωσή του από τους τράκτορες (νταλίκες) με τους οποίους μεταφέρεται ήδη οδικώς στη Θεσσαλονίκη» αναφέρει σε σημερινή του ανάρτηση στο Facebook o πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος.

Στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας έχει στηθεί ειδική ράμπα που θα “υποδεχθεί” το συρμό και ακολούθως θα συναρμολογηθεί στην κανονική του, τελική μορφή. Στη συνέχεια θα γίνουν κάποιες δοκιμές του συρμού μέσα στο χώρο του αμαξοστασίου και μόλις ολοκληρωθεί το στρώσιμο των γραμμών, αλλά και η τρίτη γραμμή που θα δώσει ρεύμα, τότε θα αρχίσουν και τα δοκιμαστικά δρομολόγια