Γ. Μυλόπουλος: Και εγώ ως Θεσσαλονικιός έχω υποστεί τις συνέπειες με τις καθυστερήσεις στη Δελφών

“Είναι απαράδεκτο η κατάληψη του δρόμου να κρατάει 6 χρόνια. Και εγώ ως Θεσσαλονικιός έχω υποστεί τις συνέπειες”. Αυτό τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 fm” ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εξαετή κατάληψη του οδοστρώματος για τα απαραίτητα έργα του μετρό της οδού Δελφών.

Ο ίδιος επισήμανε πως: “σε αντίθεση με την προηγούμενη διοίκηση εμείς τρέχουμε για να ολοκληρώσουμε το έργο. Κοιτάμε μπροστά και δεν γκρινιάζουμε. Ότι έγινε έγινε. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν κακή εποχή για την Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες όμως δεν είναι της ώρας να ανοίξουμε τέτοια συζήτηση. Το έργο πάει μπροστά. Γίνεται σε βάθος δουλειά. Μάλιστα για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος στη Βενιζέλου δουλεύουμε διπλή δεκάωρη βάρδια”.

Τέλος ο κ. Μυλόπουλος αναφέρθηκε και στην σταδιακή αποδέσμευση των δρόμων με την ολοκλήρωση των έργων στους σταθμούς. “Η Δελφών δόθηκε κανονικά και στις δύο λωρίδες. Σύντομα αυτό θα γίνει και στον Σιδηροδρομικό Σταθμό και στην Πλ. Δημοκρατίας. Θέλουμε να μπορέσουμε να ανοίξουμε και νωρίτερα από τον Ιανουάριο την Μοναστηρίου. Κάθε σταθμός που θα τελειώνει θα δίνεται σε διάθεση. Εμείς μιλάμε με έργα. Σήμερα το έργο της διαδρομής για την Καλαμαριά βρίσκεται στο 55%. Παραμένει το χρονοδιάγραμμα και το Νοέμβριο του 2020 η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει ένα υπερσύχρονο μεταφορικό μέσο”.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ