Γ. Βαρδακαστάνης: Μόνο με την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων θα αλλάξει το αφήγημα της Ε.Ε….

“Στόχος μας είναι να πετύχουμε ένα ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που μας δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Είμαι σίγουρος ότι στις ευρωεκλογές θα καταγράψουμε ένα διψήφιο ποσοστό” τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Βαρδακαστάνης, σε συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης.
Ο Γιάννης Βαρδακαστάνης, επί μία εικοσαετία επικεφαλής και της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας ΑΜΕΑ, δήλωσε ότι για πρώτη φορά δοκιμάζει τις δυνάμεις του για την Ευρωβουλή και πως δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τους επώνυμους της πολιτικής. “Υπάρχουν υποψήφιοι του κομματικού σωλήνα και αυτοί που εκπροσωπούν οικονομικά συμφέροντα, υπάρχουν όμως και υποψήφιοι που έχουν φάει τη ζωή τους στο δρόμο δίπλα στους πολίτες και στα προβλήματα” τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και σχολίασε πως από τα μαθητικά του χρόνια, ανήκε στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ποτέ να εμπλακεί “στις φυλές του Κινήματος”. Για την “τροπολογία Κουντουρά” και τους υποψήφιους βουλευτές – ευρωβουλευτές, είπε πως δεν πρέπει να αλλάζει το πλαίσιο τις παραμονές των εκλογών. Ερωτηθείς για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά και για την απόφαση του να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, τόνισε πως δεν αλλάζει εύκολα πολιτικές πεποιθήσεις και αναφέρθηκε στους… γυρολόγους της πολιτικής, κάνοντας ειδική αναφορά στον Γ. Ραγκούση.

Δεν μου αρέσουν οι γυρολόγοι της καρέκλας

“Δεν συνηθίζω τις αλλαγές ανήκω στην κεντροαριστερά δεν μου αρέσουν οι γυρολόγοι της καρέκλας σέβομαι όμως τους γυρολόγους του μεροκάματου” τόνισε και έφερε ως παράδειγμα τον Γιάννη Ραγκούση.”Ο Γ. Ραγκούση ήρθε από το πουθενά και ήθελε να γίνει πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Τώρα με το ΣΥΡΙΖΑ ας κατέβει υποψήφιος σε κάποια εκλογική περιφέρεια να δούμε τι θα κάνει” σχολίασε αλλά τόνισε πως”μόνο με τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων μπορεί να τεθεί φρένο στην οπισθοδρόμηση της Ευρώπης”. “Δεν πρέπει να δεχτούμε την άνοδο της ακροδεξιάς χωρίς να αντιδράσουμε” τόνισε και αναγνώρισε πως πλέον σε ευρωπαικό επίπεδο, χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλιστές έχουν υποστεί καθίζηση, με τον σοσιαλιστικό χώρο να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες.

Ωστόσο δεν απέκλεισε ολοκληρωτικά τη συνεργασία ΚΙΝΑΛ- ΣΥΡΙΖΑ. “Δεν μπορείς να λες ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα μπει στη Βουλή και να ζητάς συνεργασία. Η συνεργασία κτίζεται και αυτό το βλέπουμε μετά τις εκλογές” τόνισε και σημείωσε πως όλα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις των πολιτών…