Γερουλάνος μόνος, ψάχνει και βρίσκει …

Πολλοί στο ΠΑΣΟΚ, που αυτή την περίοδο ακούει στο όνομα ΚΙΝΑΛ, αναρωτιούνται τι ψάχνει ο πρώην υπουργός του Γιώργου. Ο Παύλος Γερουλάνος, με τις επιλογές και τις πρωτοβουλίες του, έχει καταφέρει να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στον εναπομείναντα χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Βγαίνει μπροστά και διεκδικεί, αλλά ακόμα κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Δείχνει όμως ότι διαθέτει προσόντα καλού παίχτη και προφανώς σχέδιο. Δηλώνει ότι τον ενδιαφέρει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και πιέζει ώστε οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να τρέξουν πιο γρήγορα από το 20121, που θα λήξει η θητεία της Γεννηματά, όμως μιλάει και για μία νέα πολιτική πρόταση και προσπάθεια, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Από χθες ο Γερουλάνος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Χθες παραβρέθηκε και μίλησε σε εκδήλωση των τμημάτων Πολιτικών και Οικονομικών επιστημών του ΑΠΘ, με θέμα την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και τις συνθήκες γύρω από: αντιπροσώπευση, αρμοδιότητες, αποκέντρωση, συμμετοχικές διαδικασίες και ανάπτυξη. «Η υπερσυγκέντρωση εξουσίας στην Ελλάδα είναι θέμα δημοκρατίας που είναι βαθιά ελλειμματική και για να υπάρξει ανακατανομή του πλούτου είναι αναγκαίο να υπάρξει ανακατανομή της εξουσίας» επεσήμανε ο Π. Γερουλάνος.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι θα έχει σειρά επαφών στην πόλη, με στελέχη της κεντροαριστεράς από την Θεσσαλονίκη και τους γύρω νομούς. Κάποιοι είχαν ειδοποιηθεί από χθες για μία κλειστή συνάντηση σήμερα το βράδυ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δεν τους είπαν το χώρο και το χρόνο, για να μη… διαρρεύσει. Θα το μάθαιναν σήμερα το πρωί. Μιλάμε για… σχεδιασμό.

Τι θα κάνει λοιπόν ο Γερουλάνος και για ποιο βήμα προετοιμάζεται; Κάποιοι λένε ότι θα κάνει κόμμα με τον Κοτζιά του «Πράττω», για να διεκδικήσουν την ηγεμονία στην κεντροαριστερά ή για να πάνε μετά σε σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι δηλαδή η «άλλη πρόταση» από την κεντροαριστερά, για να υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση. Διότι η Φωφή και η δεξιόστροφη ομάδα της στο ΚΙΝΑΛ, τα έχουν βρει και συμφωνήσει σερ όλα με τον Κούλη και τη ΝΔ, και στις επόμενες εκλογές, που θα γίνουν με την απλή αναλογική, να υπάρξει κυβερνητική συνεργασία στα πρότυπα Σαμαρά – Βενιζέλου.

Μάλιστα μαθαίνουμε πως κάποιοι τοπικοί «κιναλίτες» ορέγονται κι ονειρεύονται συγκεκριμένες καρέκλες…

Φ.Δ.