“Γιορτή ρυζιού” στα Νέα Μάλγαρα

Για 30ή χρονιά πραγματοποιείται η “Γιορτή Ρυζιού” στη Δημοτική Κοινότητα Νέων Μαλγάρων από την Τετάρτη 7 έως το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016. Πρόκειται για έναν από τους πλέον γνωστούς και αγαπημένους θεσμούς που αναδεικνύουν τη σχέση της περιοχής με τη γη και την παράδοση, στην οποία πρωτοστατούν οι ρυζοκαλλιεργητές της περιοχής.

Η “Γιορτή ρυζιού” διοργανώνεται από το Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο Νέων Μαλγάρων, υπό την αιγίδα του Δήμου Δέλτα και του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νέων Μαλγάρων.

Είναι αφιερωμένη στην κύρια καλλιέργεια των κατοίκων του χωριού και εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου πανηγυριού για τον εορτασμό της Γέννησης της Θεοτόκου. Κατά τη διάρκειά του διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, δράσεις σχετικές με την καλλιέργεια του ρυζιού και προσφέρεται ρύζι και ρυζόγαλο δωρεάν στον κόσμο.

Το πρόγραμμα της “Γιορτής Ρυζιού” 2016 έχει ως εξής:

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου

19:00 Ι.Ν. Γενέσεως της Θεοτόκου – Πανηγυρικός Εσπερινός

20:30 Περιφορά Εικόνας

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου

7:00 Ι.Ν. Γενέσεως της Θεοτόκου – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

19:00 Ι.Ν. Γενέσεως της Θεοτόκου – Μεθεόρτιος Εσπερινός & Θεία Παράκληση

20:30 Παραδοσιακοί χοροί από ΚΑΠΗ Ν. Μαλγάρων – Κυμίνων – Βραχιάς, Παιδικά Τμήματα & Τμήμα Ενηλίκων του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Μαλγάρων

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου

20:30 Παραδοσιακοί χοροί από Μικτό Τμήμα του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Μαλγάρων, Αθλητικό Σύλλογο Λαγκαδά, Σύλλογο Μικρασιατών Νικομήδειας «Οι κιζδερβενιώτες», Χορευτικό Τμήμα Ένωσης Κωφών Β. Ελλάδος, Ποντιακό Σύλλογο Κατερίνης Παναγία Σουμελά.

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

21:00 Λαϊκή Μουσική Βραδιά με το συγκρότημα του Φώτη Θεοδωρίδη. Προσφορά Ρυζιού και Ρυζόγαλου σε όλο τον κόσμο.