Γκάφα ολκής της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη

Μία γκάφα ολκής της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη αποκαλύπτει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Μάλιστα στην υπόθεση «πρωταγωνίστησε» δημοσιογράφος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων που έδωσε στο… πιάτο μέλη σπείρας τηλεφωνικής απάτης αλλά οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να τους χάσουν μέσα από τα χέρια τους!

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη στα γραφεία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Θεσσαλονίκη, όπου οι δράστες τηλεφώνησαν πιστεύοντας ότι καλούν σε κάποιο σπίτι για να αποσπάσουν χρήματα! Δημοσιογράφος όμως, σήκωσε το τηλέφωνο κι έπεσαν στην περίπτωση… Πράγματι, ο απατεώνας προσποιήθηκε τον αστυνομικό χρησιμοποιώντας μάλιστα και υπηρεσιακή ορολογία.

Η δημοσιογράφος που έπιασε αμέσως τι τρέχει ανταποκρίθηκε και τον άκουσε να της λέει ότι η κόρη της είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με θύμα «ένα παιδάκι». Ο δήθεν «αστυνομικός» της ζήτησε 30 χιλιάδες ευρώ για να «παρακάμψουμε το νόμο και να το τσκτοποιησουμε». Της είπε πως το άτυχο παιδάκι είχε γονείς μετανάστες στη Γερμανία που έχουν αλλά δυο παιδιά εκεί και δεν έχουν χρήματα να επιστρέψουν, οπότε αν τους έδινε τα χρήματα το θέμα θα έκλεινε εκεί.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν και άλλοι δημοσιογράφοι του ΑΠΕ που κάλεσαν εν τω μεταξύ την αστυνομία. Οι αστυνομικοί που άκουγαν «ζωντανά» τον εκβιαστή από το άλλο τηλέφωνο της έδιναν οδηγίες πώς να χειριστεί το δράστη. Η κλήση κράτησε σχεδόν μιάμιση ώρα με τον «μαϊμού» αστυνομικό να διαπραγματεύεται το ποσό, να ρωτάει αν τα χαρτονομίσματα είναι 50αρικα και να ζητάει ακόμη και αριθμούς χαρτονομισμάτων.

Όλα έγιναν όπως έπρεπε και συμφωνία με τις οδηγίες της αστυνομίας που παρακολουθούσε το τηλεφώνημα. Όταν η υποτιθέμενη συμφωνία είχε «κλείσει» ο δράστης ρώτησε τη συνάδελφο που μένει, εκείνη έδωσε μια διεύθυνση που κοινοποιήθηκε στους αστυνομικούς και της έκλεισε ραντεβού ύστερα από λίγη ώρα για να παραδώσει τα χρήματα σε μια κοπέλα με μαύρο μηχανάκι.

Και κάπου εδώ… η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε μπάχαλο. Οι εκβιαστές προφανώς περίμεναν στο σημείο του ραντεβού μια γυναίκα που κρατούσε σακούλα με χρήματα και θα έβγαινε από πολυκατοικία. Στο σημείο όμως έφθασαν δυο άνδρες αστυνομικοί από το δρόμο που δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κανέναν για να τον συλλάβουν. Και κάπως έτσι, τα λαγωνικά της ΕΛΑΣ αφενός έμειναν με άδεια τα χέρια, η δε δημοσιογράφος εκτεθειμένη.

Η υπόθεση όμως, έχει και συνέχεια. Ο δράστης που όλη αυτή την ώρα ήταν στην γραμμή, διαπίστωσε το «στήσιμο» της υπόθεσης και τη χαρακτήρισε «μεγάλη ηθοποιό» αφήνοντας της υπόνοιες ότι μπορεί να κινδυνεύει… Η συνάδελφος επισκέφθηκε χθες τον διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονικης που εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως αυτοί είναι θρασύδειλοι και δεν πρόκειται να δώσουν συνέχεια. Ούτε κουβέντα για αναζήτησή ευθυνών για το «φιάσκο», καμία συζήτηση για μια προσωρινή παροχή ασφάλειας στην ίδια και στην οικογένεια της. Τσιμουδιά βεβαιως και προς τα ΜΜΕ για την «γκάφα» που φυσικά δε θα μπορούσε να μείνει κρυφή για πολύ… Για την υπόθεση πάντως, έχει ενημερωθεί από την ίδια τη δημοσιογράφο και προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκατζιάς.