Η απολογία του Ριχάρδου και ο «πόλεμος» που ξέσπασε με τον Τούρκο «συναρχηγό»

Ενώπιον του ανακριτή απολογείται αυτή την ώρα ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ριχάρδος παρέδωσε στον ανακριτή ένα πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα ενώ στο πλευρό του βρίσκονται περίπου 20 υπάλληλοι των ενεχυροδανειστηρίων.
Στο υπόμνημα του προς τον ανακριτή σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υποστηρίζει ότι οι εξαγωγές χρυσού ήταν απόλυτα νόμιμες και ότι δεν υπάρχουν οφειλές σε φόρους και δασμούς, καθώς πρόκειται για εξωκοινοτικές εξαγωγές.

Επίσης, φέρεται να ισχυρίζεται ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει νόμιμες εξαγωγές στην Τουρκία ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ και ότι για όλες τις κινήσεις του, έχει νόμιμα παραστατικά. Για το χυτήριο στην οδό Στουρνάρη θα υποστηρίξει πως είναι απόλυτα νόμιμο, ενώ για τα άλλα δύο χυτήρια που φέρονται να είναι παράνομα, θα δηλώσει πως δεν έχει την παραμικρή σχέση και πως ουδέποτε τα είχε επισκεφθεί.

Μέχρι τώρα, πέντε άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού κρίθηκαν προφυλακιστέα ενώ άλλα 12 αφέθηκαν ελεύθερα με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

«Πόλεμος» με τον συναρχηγό

Ο Ριχάρδος έχει ανοίξει μέτωπο με τον θεωρούμενο ως “συναρχηγό” στην εγκληματική οργάνωση, Τούρκο Συριακής καταγωγής συγκατηγορούμενο του.

Μεταξύ των δύο, κατά την δικογραφία, ηγετικών στελεχών της ομάδας, φαίνεται να έχει ξεσπάσει πόλεμος με την κάθε πλευρά να επιρρίπτει ευθύνες στην άλλη.

Η αρχή φαίνεται να έγινε από την πλευρά του αλλοδαπού κατηγορούμενου ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της Ανακρίτριας αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε πως όλες οι ενέργειες του ήταν κατόπιν εντολής του αφεντικού του καθώς ο ίδιος ήταν υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα του ενεχυροδανειστή.

Ο ενεχυροδανειστής, αμέσως μετά, κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, αίτηση να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τον προφυλακιστέο, λέγοντας πως οι παράνομες διαδρομές του χρυσού δεν σχετίζονται με τον ίδιο αλλά με τον Τούρκο και με χώρο που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο αλλοδαπός. “Αν έγιναν παράνομες πράξεις , δεν έγιναν από εμένα” ισχυρίζεται ο ενεχυροδανειστής .

Το αίτημα για κατ’ αντιπαράσταστη εξέταση των δύο θεωρούμενων ως αρχηγών, προκάλεσε την αντίδραση του αλλοδαπού, ο οποίος ,μέσω του συνηγόρου του Τάκη Μιχαλόλια απάντησε αμέσως πως είναι καλύτερα να σιωπά παρά να μιλά: “Οι εις βάρος μου υπαινιγμοί, πέραν του ότι βρίθουν ανακριβειών είναι και αφελείς και πράξεις απελπισίας. Τελειώνω με μία φράση: Κάλλιον το σιγάν, του λαλείν. Τον περιμένουν εκπλήξεις. Θα ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε διαδικαστικό του αίτημα”.