Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στηρίζει το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ

Τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ-Helexpo AE, έργο που, όπως αναφέρουν, θα αλλάξει την εικόνα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης.

“Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης αγκαλιάζει το σχέδιο ανάπλασης χωρίς αστερίσκους και ενστάσεις και εφόσον η διοίκηση της ΔΕΘ Helexpo κρίνει ότι χρειάζεται ένα business- boutique ξενοδοχείο για τις ανάγκες του συνεδριακού κέντρου, εμείς βάζουμε πάνω απ’ όλα το συνολικό συμφέρον της πόλης και δεν στεκόμαστε σε μικροπολιτικές γκρίνιες” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Είμαστε άλλωστε πάντα υπέρ του υγιούς ανταγωνισμού. Θα ήταν μικρότητα να σταθούμε στις νόμιμες κλίνες ενός ξενοδοχείου, πόσο μάλλον όταν όλη η πόλη έχει γεμίσει με τουριστικές κλίνες σε διαμερίσματα, όπου δεν ελέγχονται οι συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής ενώ υπάρχει περιορισμένος φορολογικός έλεγχος, όταν εμάς μας ελέγχει το ίδιο κράτος αν θα δώσουμε τα ρεπό των εργαζομένων συνεχόμενα ή όχι” επισημαίνεται.

“Συνολικά εργαζόμαστε ενωμένοι για την ανάπτυξη της πόλης, γεγονός που το αποδείξαμε και στο παρελθόν με πρωτοβουλίες που πήραμε, όπως όταν αναδείξαμε το θέμα της χαμηλής θέσης που έλαβε η Θεσσαλονίκη πανελλαδικά -34η- στην προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της πόλης. Ένα θέμα που δεν μας προσφέρει κάποιο άμεσο όφελος αφού, ως γνωστό, οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων δε χρησιμοποιούν τα ξενοδοχεία μας, αλλά τα εμπορικά καταστήματα και τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος” συνεχίζει η ανακοίνωση, για να καταλήξει στο εξής: «Παρ’ όλα αυτά ανακινήσαμε το θέμα -διότι η πόλη χρειάζεται περισσότερους τουρίστες- ζητώντας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να εργαστούν για να αυξηθούν τα κρουαζιερόπλοια που θα “δένουν” στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και οι επιβάτες τους θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας της Θεσσαλονίκης και χαιρόμαστε που βρήκαμε ευήκοα ώτα».