Η γκρίνια Τζαβάρα για την καρέκλα και όχι τη βερμούδα του Θεοχάρη

Δεν είναι όλα τόσο …γαλάζια τα πράγματα στη ΝΔ. όσο με τόση επιμέλεια τα παρουσιάζει η προπαγάνδα των διαπλεκόμενων κυανών συστημικών ΜΜΕ. Ο “καυγάς” που ξέσπασε μεταξύ Τζαβάρα – Θεοχάρη δεν αφορά μόνο τα ενδυματολογικά του υπουργού Τουρισμού. Οι παλιοί βουλευτές που δεν υπουργοποιήθηκαν, όπως ο Τζαβάρας, έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν με την πολυσυλλεκτικότητα του  Κυριάκου, και πλέον ξιφουλκούν ανοικτά κατά των τεχνοκρατών υπουργών που μάλιστα τολμούν και κυκλοφορούν με βερμούδες.

Για την ιστορία να πούμε ότι ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, χαρακτήρισε «τουρίστα» τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος πήγε στην Ηλεία χωρίς να ενημερώσει τους τοπικούς βουλευτές και επισκέφθηκε περιοχές του νομού, φορώντας όχι κουστούμι, αλλά κοντό παντελόνι. Ο Τζαβάρας εξεμάνει και οργισμένος κατήγγειλε δημόσια τον υπουργό, τονίζοντας πως «η Ηλεία δεν θέλει υπουργό τουρίστα αλλά υπουργό Τουρισμού» και πως «ο κ. Χάρης Θεοχάρης προτού μας κάνει την τιμή να μας επισκεφθεί ως τουρίστας όφειλε να έχει δράσει με τη ρομφαία του απαστράπτοντος υπουργού της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη». Τον κατηγόρησε μάλιστα πως δεν ασχολήθηκε σοβαρά με δύο καίρια ζητήματα: την παύση της λειτουργίας των ιαματικών λουτρών του Καϊάφα και το παρεμπόριο και την ανεξέλεγκτη δράση «πειρατών» στο λιμάνι του Κατακόλου όπου αποβιβάζονται τουρίστες που φθάνουν στην Ηλεία με κρουαζιερόπλοια.

Ο ίδιος ο Θεοχάρης δεν απάντησε, μη θέλοντας να δώσει νέα τροφή στο χαμό που γίνεται. Πήρε όμως θέση υπέρ του τουρίστα υπουργού, η βουλευτής Ηλείας του κόμματος Διονυσία Αυγερινοπούλου, που δήλωσε την έκπληξή της για την στάση του Τζαβάρα. Αφού τόνισε ότι για όλα τα κακά της Ηλείας φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπίσθηκε τον υπουργό με τα κοντά παντελόνια, λέγοντας πως «το προσωπικό ενδιαφέρον του Υπουργού για την Ηλεία φαίνεται ακριβώς και από την επιλογή του να επισκεφθεί τη περιοχή και να ρίξει έστω και «άτυπη ματιά» στο Κυπαρισσιακό Κόλπο. Άλλωστε, τον Υπουργό, κ. Θεοχάρη, τον έχω καλέσει να επισκεφθεί και επίσημα την Ηλεία το επόμενο διάστημα».

Μιλάμε δηλαδή γαλάζια σύμπνοια και το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των βουλευτών και στελεχών της ΝΔ  στην Ηλεία κάνει τον ουρανό ακόμα πιο γαλανό. Σχεδόν μελανί….

Όμως ψάχνοντας λίγο τα πράγματα, βρήκαμε ένα προχθεσινό άρθρο του Κ. Τζαβάρα στα ΝΕΑ, με τον περίεργο τίτλο «Η κυβέρνηση εν αναμονή του εαυτού της». Εκεί ο βουλευτής Ηλείας ψέγει εμμέσως τον Κυριάκο, όχι γιατί αναμένει τον εαυτό του, αλλά διότι λέει επέλεξε για το υπουργικό συμβούλιο, όχι πολιτικούς, αλλά «μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, τεχνοκράτες, διακεκριμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες που μέχρι σήμερα δεν είχαν ενεργή συμμετοχή στη πολιτική ζωή του τόπου». Μάλιστα χρησιμοποιεί και ρήση του  Καστοριάδη που λεει πως «αυτό που χρειάζεται ο καλός πολιτικός δεν είναι η σοφία της επιστήμης αλλά η φρόνηση» αλλά και φράση του Αριστοτέλη που έλεγε ότι “δεν θα ανέθετε ποτέ στον Εμπεδοκλή να διοικήσει μια πόλη”.

Στην περίπτωση μας δηλαδή ο “σοφός” αλλά άφρονας πολιτικά Εμπεδοκλής” είναι ο Θεοχάρης, χωρίς βέβαια χιτώνα, αλλά με βερμούδα…

Φ.Δ.