Η κυβέρνηση ακυρώνει το διαγωνισμό για την προμήθεια νέων λεωφορείων στον ΟΑΣΘ

Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων αστικών λεωφορείων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα που είχε προχωρήσει ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως ανέφερε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ οπ υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γ. Κεφαλογιάννης «ο διαγωνισμός ήταν πρόχειρος» και «τέθηκαν μια σειρά ερωτημάτων κατά τη διάρκεια του προδικαστικού ελέγχου».

Ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι θα γίνει νέος διαγωνισμός για την προμήθεια νέων αστικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο προηγούμενος διαγωνισμός που είχε ξεκινήσει αφορούσε την προμήθεια 750 νέων αστικών λεωφορείων, από τα οποία τα 350 προορίζονταν για τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννης δεν ήταν σε θέση να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό λεωφορείων καθώς όπως είπε «χρειάζεται συγκοινωνιακή μελέτη». Όπως είπε «τις επόμενες ημέρες θα μπορούμε να πούμε περισσότερα και πιο συγκεκριμένα πράγματα».

Επίσης από το Υπουργείο αναφέρουν ότι θα «παγώσει» και ο διαγωνισμός για τις 250 προσλήψεις οδηγών στον ΟΑΣΘ, διαδικασία που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

O υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών επίσης ανέφερε εντός των επόμενων ημερών θα γίνουν αλλαγές και στη διοίκηση του ΟΑΣΘ.