Η “εναλλακτική” επιλογή του Π. Λεκάκη

«Θεσσαλονίκη Πρώτη», είναι το όνομα της παράταξης που ηγείται ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης. Η παρουσίαση του ονόματος, όπως και το πολιτικό όραμα και οι στόχοι του συνδυασμού, έγινε μέσω διαδικτύου με ανάρτηση σχετικού βίντεο.

Στο βίντεο, ο Πέτρος Λεκάκης μιλάει για μία πόλη με πολιτισμό, μία πόλη πρότυπο, με προοπτική εξέλιξης και προόδου και τονίζει πως “η «Θεσσαλονίκη Πρώτη» είναι μια καθαρά αυτοδιοικητική παράταξη που μπορεί να ενώσει και να διοικήσει τη Θεσσαλονίκη”.

Οι πληροφορίες που διακινούνται γύρω από τον συνδυασμό του Π. Λεκάκη, κάνουν λόγο για μία συγκροτημένη αυτοδιοικητική προσπάθεια που σύντομα θα αποκτήσει γραφεία και θα ανακοινώσει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Ο σχεδιασμός της παράταξης προβλέπει μέχρι το τέλος του μήνα, να έχουν κλείσει όλα τα βασικά οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήματα. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι έχει λυθεί και το οικονομικό, ζήτημα μείζον, όταν πρόκειται για εκλογές.

Το τοπίο όμως στο κεντρικό δήμο είναι ρευστό, θολό και ομιχλώδες και θυμίζει ταινία… του Αγγελόπουλο. Η παράταξη “Θεσσαλονίκη Πρώτη” θα τα καταφέρει να φτάσει στην κάλπη; Όπως μαθαίνουμε όλα θα εξαρτηθούν από τις μετρήσεις. Αν οι έρευνες και τα γκάλοπ δείξουν ότι η “Θεσσαλονίκη Πρώτη” δεν μπορεί να υπερβεί το 10%, τότε δεν αποκλείεται να εξετασθεί το ενδεχόμενο της συνεργασίας με άλλες παρατάξεις του κεντρώου χώρου, όπως η “Πολήχρωμη Θεσσαλονίκη”. Εξάλλου χρόνος υπάρχει…

Φ.Δ.