Ισόβια κάθειρξη στον αδελφοκτόνο του Μεγαλοχωρίου στα Τρίκαλα

Ισόβια κάθειρξη επιβλήθηκε στον 66χρονο πρώην αστυνομικό που πέρυσι το καλοκαίρι κατηγορούνταν ότι είχε σκοτώσει τον αδελφό του.

Συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας έκρινε ένοχο τον 66χρονο ο οποίος κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο (είχε πυροβολήσει και τη νύφη του) και του επέβαλε, κατά πλειοψηφία 4-3, ποινή ισόβιας κάθειρξης, όπως αναφέρει το trikalavoice.gr.

Τα τρία μέλη του Δικαστηρίου που μειοψήφησαν είχαν την άποψη ότι ο 66χρονος έπρεπε να καταδικαστεί για το φόνο του αδερφού του και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της νύφης του με «ενδεχόμενο δόλο και ενώ τελούσε εν βρασμώ ψυχής». Αυτή ήταν και η θέση της υπεράσπισης.

«Όλες οι αποφάσεις των Δικαστηρίων είναι σεβαστές και όλες ανατρέπονται», δήλωσε μετά το τέλος της διαδικασίας στο trikalavoice.gr ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Δημήτρης Σαμαρτζής συμπληρώνοντας ότι «η ισχνή πλειοψηφία της σημερινής διαδικασίας δίνει στην υπεράσπιση την ικανοποίηση και την ελπίδα μέχρι το δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας».