Ισπανία: Αντιδρούν οι γονείς για το σχολικό… φόρτο που μεταφέρουν οι εκπαιδευτικοί στο σπίτι!

Την αντίδρασή της κατά του μεγάλου αριθμού σχολικών εργασιών που καλούνται να εκπονήσουν οι μαθητές στο σπίτι, εξέφρασε την Τετάρτη η μεγαλύτερη ένωση γονέων και κηδεμόνων της Ισπανίας, καλώντας τα μέλη της να… απεργήσουν.

Σύμφωνα με την ισπανική Συνομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Μαθητών (CEAPA), ο υπερβολικός φόρτος εργασίας των παιδιών καταστρέφει τη ζωή τους, χωρίς να βελτιώνει τις επιδόσεις τους στο σχολείο.

Έτσι, η Συνομοσπονδία αποφάσισε την κήρυξη της ιδιότυπης απεργίας, η οποία ισχύει για όλα τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας, οι μαθητές, αλλά και οι γονείς τους, δεν θα κάνουν τις εργασίες και τις ασκήσεις που ανατίθενται για το σπίτι.

Σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η Ισπανίαβ ρίσκεται στην πέμπτη θέση μεταξύ 38 χωρών σε ό,τι αφορά τον αριθμό των σχολικών εργασιών που δίνονται στους μαθητές για το σπίτι.

Βάσει της ίδιας έκθεσης (του 2012), περισσότερες εργασίες εκπονούν οι μαθητές στη Ρωσία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και την Πολωνία.