Κακουργηματικές διώξεις για τους διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Κακουργηματικές διώξεις ασκήθηκαν από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για τους 22 παράνομους διορισμούς που έγιναν επί υπουργίας Αδωνη Γεωργιάδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι διώξεις προσωποποιήθηκαν και αφορούν επτά στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ που είχαν καταθέσει και ως μάρτυρες στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής. Τα πλήρη πορίσματα των επιθεωρητών κατατέθηκαν στην Εισαγγελία τέλη Μαΐου.
Οι διώξεις αφορούν στους 22 παράνομους διορισμούς που έγιναν επί υπουργίας Αδωνη Γεωργιάδη και αφορούν τα αδικήματα σύστασης συμμορίας απιστίας σε βάρος του Δημοσίου επιφέρει μέχρι και ποινή ισοβίων υπεξαγωγής και νόθευσης εγγράφων κ.ά και αναμένεται τώρα να διαβιβαστούν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ που βαρύνονται πλέον με συγκεκριμένες κατηγορίες είχαν ήδη γνώση της δικογραφίας που τους είχε δοθεί σύμφωνα με τον νόμο και όλο το προηγούμενο διάστημα είτε
με δηλώσεις είτε με συμπληρωματικές καταθέσεις σε συμβολαιογράφους είτε και με αυτοπρόσωπη παρουσία σε
φιλικά τους MME προσπάθησαν να διαβάλουν το έργο των επιθεωρητών να παρεμποδίσουν τους ελέγχους ενώ
δεν δίστασαν ακόμα και να λοιδορήσουν τους εκπροσώπους των ελεγκτικών μηχανισμών που ασκούσαν προανακριτικό έργο.
Ο ίδιος ο πρόεδρος των εργαζομένων Σ. Πουλής είχε άλλωστε προσπαθήσει καταθέτοντας στη Βουλή να απαξιώσει και το προηγούμενο πόρισμα που εκδόθηκε από τον πρώην ΓΓΔΔ κ Ρακιντζή. Θυμίζουμε ότι οι κατηγορούμενοι πλέον επιτελείς του ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν κατά καιρούς ισχυριστεί ότι οι 22 παράνομα διορισθέντες ήταν εξωτερικοί συνεργάτες ότι πληρώθηκαν με χορηγίες και όχι από τον τακτικό προϋπολογισμό ότι στοχοποιήθηκαν λόγω συγγενικών μεταξύ τους σχέσεων και έκαναν λόγο για κυνήγι μαγισσών για πλήρη νομιμότητα σε ό,τι τους αφορά για ψεύδη των σημερινών επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ και του υπουργείου
Υγείας και για σκευωρίες και λάσπη στον ανεμιστήρα.