Κακουργηματική δίωξη σε στενό συνεργάτη του Γιάννη Στουρνάρα

Κακουργηματική ποινική δίωξη ασκήθηκε εναντίον υψηλόβαθμου τραπεζικού στελέχους που υπηρετεί σήμερα σε καίρια θέση δίπλα στον Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών ο επίκουρος εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς άσκησε χθες ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε πολύ στενό συνεργάτη του κεντρικού τραπεζίτη προϊστάμενο της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τραπέζης της Ελλάδος και πρώην επιθεωρητή στην Εθνική Τράπεζα.

Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημιά που υπερβαίνει τα 800.000 ευρώ για απλή συνέργεια σε απιστία και για ηθική αυτουργία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η έρευνα συνεχίζεται καθώς η υπόθεση εκτός του συγκεκριμένου αφορά και δεκάδες ακόμα τραπεζικά στελέχη τα οποία απολάμβαναν χαριστικές ρυθμίσεις πλήρως ασύμβατες με τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές.

Οπως προκύπτει την ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες αποπληρωμής των τραπεζικών τους δανείων ανώτερα τραπεζικά στελέχη καταφέρνουν επί χρόνια να εκμεταλλεύονται τα προνόμια της θέσης τους παρέχοντας ενδοϋπηρεσιακά θαλασσοδάνεια στους εαυτούς τους. Και όχι μόνο δεν τα πληρώνουν επί χρόνια αλλά ανταμείβονται κιόλας με προαγωγές ακόμα και σε ανώτατες θέσεις της Τραπέζης της Ελλάδος.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στη σημερινό φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών.