Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς από το Παρατηρητήριο ενάντια στη Φασιστική Βία και τον Ρατσισμό

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απευθύνει το Παρατηρητήριο ενάντια στη Φασιστική Βία και τον Ρατσισμό.

H ανακοίνωση

«Η 21η Μαρτίου ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων μας υπενθυμίζει την υποχρέωση μας να διατηρούμε και να ενισχύουμε ένα σταθερό μέτωπο ενάντια σε κάθε διάκριση, αποκλεισμό, περιορισμό ή προτίμηση με βάση τη φυλή, το χρώμα, την καταγωγή ή την εθνική ή εθνοτική προέλευση. Ο ρατσισμός  έχει ολέθριες συνέπειες για το παρόν και το μέλλον των κοινωνιών, καθώς ενσταλάζει  τη μισαλλοδοξία , καλλιεργεί τον στιγματισμό, στοχοποιεί τους μετανάστες,  αποσαρθρώνει τα δικαιώματα, υπονομεύει τη δημοκρατία, την ειρήνη και την ασφάλεια. Τα κρούσματα ρατσιστικής βίας και οι ακραίες εγκληματικές συμπεριφορές, συνιστούν μια διογκούμενη απειλή για τη χώρα μας και την Ευρώπη. Οι πολίτες δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί και ανεκτικοί απέναντι στον ρατσισμό. Η συντονισμένη δράση όλων όσοι εμπνέονται από δημοκρατικά και ανθρωπιστικά ιδεώδη είναι αναγκαία και επιβεβλημένη, με στόχο να εμπεδωθεί η άσκηση, σε ισότιμη βάση, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών στον πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό ή οποιονδήποτε άλλον τομέα της δημόσιας ζωής. Η Θεσσαλονίκη, ένα ιστορικό κομβικό σημείο συνάντησης εθνών και πολιτισμών,  μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην ανάδειξη των ιδεωδών της δημοκρατίας, του ανθρωπισμού, της αλληλοκατανόησης των εθνών και της κοινής βιώσιμης ανάπτυξης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην κατεύθυνση το Παρατηρητήριο ενάντια στη Φασιστική Βία και τον Ρατσισμό καλεί τους εκπαιδευτικούς και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες σε εκδήλωση – συζήτηση με  θέμα την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσισμού και διείσδυσης των φασιστικών αντιλήψεων στο χώρο της εκπαίδευσης, την Πέμπτη 28/3/2019 7μμ στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» Εθνικής Αμύνης 1.