«Κάνε Save – το Δικό σου Θέατρο Δάσους»

Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για τις ανάγκες συντήρησης του Θεάτρου Δάσους, μιας συντονισμένης προσπάθειας που γίνεται σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και το πρόγραμμα act4Greece με τη συμμετοχική συγκέντρωση πόρων (crowdfunding), πραγματοποιήθηκε στο Βασιλικό Θέατρο η εκδήλωση «Κάνε Save – το Δικό σου Θέατρο Δάσους!», η οποία διοργανώθηκε από το ΚΘΒΕ.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθεί το κοινό της Θεσσαλονίκης, τα ΜΜΕ και η επιχειρηματική κοινότητα της Βορείου Ελλάδος για τη συγκεκριμένη δράση αλλά και να τονιστεί η σημαντικότητα της συμβολής της επιχειρηματικότητας στο πολιτιστικό έργο.

Mέσα από την προβολή ενός συγκινητικού βίντεο με αποσπάσματα και φωτογραφίες από αξέχαστες συναυλίες και ιστορικές παραστάσεις του ΚΘΒΕ που έχουν δοθεί στο Θέατρο Δάσους, ξεκίνησε ένα ταξίδι μνήμης στην εμβληματική αυτή ανοιχτή σκηνή της Θεσσαλονίκης στην οποία δίνεται κάθε χρόνο το μεγαλύτερο καλοκαιρινό ραντεβού της πόλης.

Στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο Κωστής Ζαφειράκης, συμμετείχαν σημαντικοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της πολιτικής σκηνής, της ακαδημαϊκής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου. Συγκεκριμένα, προλόγισαν την εκδήλωση η Μαρία Ευστρατίου Κόλλια-Τσαρουχά, Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Αλέξανδρος Θάνος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας και η Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης & Πρόεδρος Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο Δήμαρχος Νεαπόλεως – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, καθώς και ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΚΘΒΕ, Άρης Στυλιανού.

Οι αγαπημένες πρωταγωνίστριες του ΚΘΒΕ Φιλαρέτη Κομνηνού και Λυδία Φωτοπούλου θύμισαν στο κοινό, μέσα από την προβολή ενός βίντεο, την ιστορική παράσταση «Η νύχτα της Ιγκουάνα» του Τενεσί Ουίλιαμς που παρουσιάστηκε, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά, στο Θέατρο Δάσους το 1991.

Ακολούθησε η παρουσίαση της δράσης «Σώσε το δικό σου Θέατρο, κάνε save για το Θέατρο Δάσους», από την Μαρία Τσιμά, Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΚΘΒΕ. Εκ μέρους της Εθνικής Τράπεζας, η Αναστασία Ναζίδου, Διευθύντρια Καταστημάτων Ανατολικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Αct4Greece». Από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συμμετείχε η Στέλλα Κωστοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Περιφερειακής και Τουριστικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών.