Καταδικάστηκε τελεσίδικα ο υβριστής της Ε. Αγγουράκη

Σε ποινή φυλάκισης δυο ετών, εξαγοράσιμη έναντι 10.000 ευρώ, καταδικάστηκε τελεσίδικα ο υβριστής της δημοσιογράφου και ποιήτριας Εμμανουέλας Αγγουράκη, η οποία είχε την ατυχία να γίνει γνωστή στο πανελλήνιο εξαιτίας της μανίας του να γεμίζει σχεδόν τους τοίχους της Θεσσαλονίκης με συνθήματα σε βάρος της…

Να σημειωθεί ότι το ίδιο άτομο εξύβριζε στο διαδίκτυο και τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων που εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 και βρέθηκε νεκρός περίπου ένα μήνα αργότερα, στις 15 Μαρτίου, για τον οποίο πιστεύεται ότι είχε πέσει θύμα bullying.

Όπως γνωστοποίησε η ίδια η Εμμανουέλα Αγγουράκη με σημερινή ανάρτησή της στη σελίδα της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο υβριστής της καταδικάστηκε τελεσίδικα. Σημειώνει ακόμα ότι της έχει επιδικαστεί ποσό ως αποζημίωση, το οποίο δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει καθώς σκοπεύει να ασκήσω έφεση. «Εκκρεμεί επίσης δεύτερο ποινικό δικαστήριο και πάλι για την υπόθεσή μου. Αξίζει να σημειωθεί ότι παραδέχτηκε (ο υβριστής) ότι είναι τρελός, καταθέτοντας μάλιστα και το εν λόγω τρελόχαρτο! Με βούλα λοιπόν πρόκειται για υβριστή χείριστης μορφής και κοινό συκοφάντη. Για να τα βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους…», αναφέρει η Εμμανουέλα Αγγουράκη.

Σε όλους τους τοίχους…

Ξαφνικά, στα μέσα της άνοιξης του 2011, οι τοίχοι και τα ντουβάρια της Θεσσαλονίκης γέμισαν με συνθήματα. Τα συνθήματα αυτά αναφέρονταν με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στην Ε. Αγγουράκη, για την οποία το άτομο που τα (υπ)έγραφε ισχυριζόταν (επί λέξει) ότι τον είχε κάνει… «τάρανδο». Μάλιστα, ο υβριστής –που σύμφωνα με πληροφορίες της Dailythess έχει συγγένεια με πασίγνωστο, νεκρό πλέον, μουσουργό, και είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τη Δικαιοσύνη με σειρά υποθέσεων– δε δίσταζε να αναγράφει δημόσια στους τοίχους και το κινητό τηλέφωνο της κοπέλας, προτρέποντας τον καθένα να επικοινωνήσει μαζί της στην περίπτωση που επιθυμεί… σαρκική επαφή!

Καθώς τα συνθήματα άρχισαν να πληθαίνουν με κάθε μέρα που περνούσε, «όλοι» στη Θεσσαλονίκη άρχισαν πλέον να αναρωτιούνται ποια είναι η Εμμανουέλα Αγγουράκη. Το όνομά της –καθώς και φανταστικές ιστορίες για το το τι είχε συμβεί (η Dailythess γνωρίζει όλες τις πτυχές της ιστορίας, που όμως δε δημοσιεύει)– άρχισε να κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα, έγινε παραποίηση πασίγνωστου συνθήματος σε βάρος… αστυνομικών και απασχόλησε έντονα και για μεγάλο χρονικό διάστημα και τους χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, διάφοροι χρήστες των social media άρχισαν κι αυτοί με τη σειρά τους να υβρίζουν και να κοροϊδεύουν την Ε. Αγγουράκη, δημοσιεύοντας λογής λογής σαχλά και κακόγουστα σχόλια. Έπειτα, άρχισαν να διαδίδονται σε ενημερωτικές ιστοσελίδες ανύπαρκτης εγκυρότητας, ψευδείς ιστορίες για την κοπέλα, αλλά και διάφορα fake news, με αποκορύφωμα την ψεύτικη «είδηση» ότι τάχα αυτοκτόνησε. Όλα για μερικά κλικ παραπάνω…

Συνεχείς παρενοχλήσεις

Στο μεταξύ, ο υβριστής της συνέχιζε απτόητος το έργο του, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της Εμμανουέλλας στις αστυνομικές αρχές. Η μανία του έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε να παρακολουθεί στενά τους συναδέρφους της Ε. Αγγουράκη –εργαζόταν τότε στην ΕΡΤ3–, αλλά και κάθε άτομο με το οποίο η κοπέλα τύχαινε να μιλήσει (ακόμα και γνωστούς ομοφυλόφιλους, για τους οποίους φανταζόταν ότι διατηρούσαν ερωτική σχέση μαζί της) και να τα παρενοχλεί με τηλεφωνήματα και email.

Εντέλει, καθώς οι αρχές δεν λάμβαναν κανένα μέτρο προκειμένου να τερματιστεί ο δημόσιος διασυρμός της άτυχης κοπέλας, η Εμμανουέλα Αγγουράκη αναγκάστηκε να φύγει από τη Θεσσαλονίκη. Ο υβριστής της κυκλοφορούσε και… δραστηριοποιούταν ελεύθερος μέχρι τη στιγμή που είχε την «έμπνευση», την άνοιξη του 2015, να βάλει στο διαδικτυακό του στόχαστρο τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, οπότε η αστυνομία χτύπησε την πόρτα του σπιτιού του στη Θεσσαλονίκη…

Στη σημερινή της ανάρτηση, η Εμμανουέλα Αγγουράκη όλους όσους ενοχλήθηκαν «από την καταστροφική μανία αυτού του παρανοϊκού. Οφείλω λοιπόν να σας ενημερώσω και να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για την στήριξή σας προς το πρόσωπό μου. Ήσασταν και είστε το ιντερνετικό μου αποκούμπι…»

Κ.Δ.Γ.