Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα χασίς από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Περισσότερα από 70 κιλά χασίς κατασχέθηκαν μετά από επιχείρηση των αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την εξάρθρωση συμμορίας, τα μέλη της οποίας εισήγαγαν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Όπως ανακοινώθηκε συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ηλικίας 53, 33, 24 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και παραβάσεων των Νόμων «περί εξαρτησιογόνων ουσιών», «περί αλλοδαπών» και «περί όπλων».

Επίσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ηγετικού στελέχους του κυκλώματος. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις συλληφθέντες ήταν επιφορτισμένοι με τους ρόλους της εισαγωγής, προμήθειας, μεταφοράς και διακίνησης ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης εντός της Ελληνικής επικράτειας και συγκεκριμένα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Η επιχείρηση έγινε χτες το μεσημέρι και οι τέσσερις άντρες εντοπίστηκαν σε δασώδη περιοχή κοντά στον Κάθετο Άξονα της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής και ακινητοποιήθηκαν προκειμένου να ελεγχθούν.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι, κινούμενοι πεζοί, τρείς από αυτούς μετέφεραν σε σάκους 68 δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 70 κιλών και 786 γραμμαρίων, οπότε και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.