«Κατευθυνόμενη προσπάθεια δυσφήμησης και απαξίωσης του νοσοκομείου Κιλκίς από την ΠΟΕΔΗΝ»

Για «κατευθυνόμενη προσπάθεια δυσφήμησης και απαξίωσης του Γ. Νοσοκομείου Κιλκίς από την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ και των εξυπηρετητών της, οι οποίοι εγκλωβισμένοι στα μικροπολιτικά τους αδιέξοδα και συμφέροντα» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή τους μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Υγειονομικών και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στο Γ. Νοσοκομείο Κιλκίς

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «ΓΝ ΚΙΛΚΙΣ – Νοσοκομείο αχούρι» ο τίτλος που επέλεξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για να χαρακτηρίσει το Γενικό Νοσοκομείο του νομού Κιλκίς κρίνοντας το επίσης: «Άκρως επικίνδυνο και ακατάλληλο για ασθενείς». Με μηδενικό διεκδικητικό πλαίσιο για το Νοσοκομείο της πόλης μας, η ΠΟΕΔΗΝ εξακολουθεί με μεγάλη ευκολία να χρησιμοποιεί προσβλητικούς τίτλους τραυματίζοντας την ογδοντάχρονη προσφορά του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Με την ανακοίνωση καταδικάζεται «η δημόσια έντυπη και ηλεκτρονική συκοφάντηση και αήθης επίθεση με ανοίκειους χαρακτηρισμούς της ΠΟΕΔΗΝ για το Γ. Νοσοκομείο Κιλκίς » και καταδικάζεται «απερίφραστα τη μονότονη επιθετική ρητορική καταστροφολογίας, υποβάθμισης, δυσφήμισης και απαξίωσης του νοσοκομείου».

«Ποτέ, σαν μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Υγειονομικών αλλά και ως μέλη του Σωματείου Εργαζομένων, δεν αμφισβητήσαμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Κιλκίς. Θέσαμε και θα συνεχίσουμε να θέτουμε ένα πλαίσιο διεκδικήσεων και προάσπισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αλλά πολύ περισσότερο την προάσπιση και ανάπτυξη του Νοσοκομείου στο οποίο υπηρετούμε. Απαιτούμε – Διεκδικούμε και θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα μας την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου Νοσοκομείου στην πόλη μας, όπου η επίτευξη του, απαιτεί τη συστράτευση όλων μας: των εργαζομένων, της τοπικής κοινωνίας, των φορέων του νομού μας, αλλά κυρίως των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ζητούμε να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια μας, ώστε να πάψει πλέον να αποτελεί ανέφικτο στόχο» σημειώνεται στην ανακοίνωση.