Καβάλα: Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε πρώην υπουργό

Θύμα προπηλακισμού απο υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει οτι έπεσε ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής.

Η καταγγελία του κ. Καλαντζή έγινε στον απόηχο της επίθεσης που δέχτηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Καλαντζής σημείωσε πως οι πέντε δράστες είναι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής και του επιτέθηκαν με χαρακτηρισμούς όπως «πουλημένε» και ότι «ξεπουλήσατε την Ελλάδα», ενώ βάδιζε στο κέντρο της Καβάλας. «Στη συνηθισμένη βόλτα που κάνω με έναν φίλο μου στον δρόμο, στην Καβάλα όπου ζω, άκουσα φωνές. Μου φώναζαν “προδότη, πουλημένε”. Ήταν πέντε χρυσαυγίτες. Αυτό που με ενοχλεί είναι το μίσος που έβλεπα στο πρόσωπό τους. Είναι τιμή μου που μου επιτέθηκαν χρυσαυγίτες. Το θεωρώ το μεγαλύτερο παράσημο στην 20χρονη σταδιοδρομία μου», ανέφερε περιγράφοντας το περιστατικό.

Υποστήριξε πως ήταν η δεύτερη λεκτική επίθεση που δέχεται και τόνισε πως η κατάληξη θα μπορούσε να ήταν βίαιη, καθώς δεν ανέχτηκε σιωπηλά τις προσβολές. «Είναι η δεύτερη φορά που δέχομαι επίθεση. Θέλω δημόσια να συγχαρώ και να ευχαριστήσω την αστυνομία, που σε 45′ τους είχαν πιάσει. Τους υπέβαλα μήνυση και συνελήφθησαν. Ζήτησαν συγγνώμη, αλλά τη συγγνώμη θα την πουν στο δικαστήριο», πρόσθεσε.