Καβάλα: Με τη μέθοδο της απασχόλησης εισήλθαν σε σπίτι ηλικιωμένης για να κλέψουν

Πολύ συχνά είναι πλέον τα περιστατικά κλοπής από σπίτια ηλικιωμένων με τους δράστες να χρησιμοποιούν τη μέθοδο της απασχόλησης. Αυτήν τη φορά στην καβάλα, τρεις γυναίκες μετέβησαν στο σπίτι ηλικιωμένης, όπου οι δυο από τις τρεις απασχολούσαν το θύμα και η τρίτη εισήλθε στην οικία για να κλέψει χρήματα και αντικείμενα αξίας.

Οι τρεις γυναίκες, ηλικίας 47, 44 και 22 ετών, συνελήφθησαν προχθές, 3-9-2018, το μεσημέρι από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Αναλυτικότερα, οι δράστιδες μετέβησαν στην οικία 75χρονης στην Καβάλα, όπου οι δύο από αυτές απασχολούσαν την ηλικιωμένη στην αυλή, ενώ η τρίτη εισήλθε στο εσωτερικό του σπιτιού και αφαίρεσε χρήματα.

Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από συγγενικό πρόσωπο της 75χρονης και ακολούθως οι δράστιδες ακινητοποιήθηκαν από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Στην κατοχή τους βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο ήταν 40 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο του.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.