ΚΚΕ: Απαιτούμε το κλείσιμο όλων των hotspots στα νησιά

Το άμεσο κλείσιμο του καταυλισμού της Μόρια και όλων των ΚΥΤ (hotspots) των νησιών ζητεί με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, τονίζοντας πως «οι καταγγελίες των “Γιατρών χωρίς σύνορα”, όπως και άλλες καταγγελίες φορέων και οργανώσεων, αποδεικνύουν την απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ταύτισή της με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις στην αντιμετώπιση του προσφυγικού».

«Δείχνουν επίσης τις ολέθριες συνέπειες της συμφωνίας ΕΕ-κυβέρνησης-Τουρκίας», προσθέτει.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το ΚΚΕ απαιτεί «από την κυβέρνηση, αν της έχει απομείνει ίχνος ευαισθησίας, εδώ και τώρα να κλείσει τη Μόρια και όλα τα ΚΥΤ (hotspots) των νησιών».

Επιπλέον, ζητεί να «μεταφερθούν άμεσα στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας, οι αιτούντες άσυλο, με προτεραιότητα στους ανηλίκους, έγκυες γυναίκες, ΑΜΕΑ, γενικά τις λεγόμενες “ευάλωτες” ομάδες, με προοπτική τη γρήγορη μεταφορά τους στις χώρες προορισμού τους και όλες οι διαδικασίες κατάθεσης των αιτημάτων τους να γίνονται στην ηπειρωτική Ελλάδα».

Τέλος, το Κομμουνιστικό Κόμμα ζητεί «να επιταχυνθούν οι οικογενειακές επανενώσεις, χωρίς τα απάνθρωπα και απαράδεκτα μηνιαία όρια και πλαφόν και να μην εφαρμοστεί η συμφωνία που υπέγραψε με τη Γερμανία για επαναπροωθήσεις αιτούντων άσυλο από τη Γερμανία στην Ελλάδα».