ΚΚΕ: Ο λαός γνωρίζει πόσο μεγάλο ψέμα είναι η έξοδος από τα μνημόνια

«Όση κοροϊδία κι αν επιστρατεύσει η κυβέρνηση, ο λαός γνωρίζει πολύ καλά πόσο μεγάλο ψέμα είναι ότι δήθεν η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια» τονίζει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι  η στρατηγική είναι κοινή τόσο για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και για τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.

«Και αύριο θα είναι εδώ οι περίπου 700 μνημονιακοί νόμοι που τσακίζουν το λαό, η αυξημένη εποπτεία της Ε.Ε, για τη θωράκιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, για να πιάνονται τα ματωμένα πλεονάσματα, που έχουν συμφωνηθεί. Θα είναι εδώ η στρατηγική της ΕΕ, οι στόχοι του κεφαλαίου, οι απαιτήσεις των “αγορών”», δήλωσε συγκεκριμένα ο Γ Πρωτούλης μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

«Αυτό που επίσης δεν αλλάζει, με την τυπική έξοδο από τα προγράμματα, είναι ότι αυτή η στρατηγική είναι κοινή τόσο για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και για τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Γι’ αυτό ανασύρουν από τα συρτάρια του παλιού δικομματισμού τα ψεύτικα διλήμματα περί αντιδεξιών ή αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπων, για να κρύψουν τη στρατηγική τους ταύτιση» προσθέτει.

Το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καταλήγει στην δήλωσή του τονίζοντας ότι «το μόνο αναγκαίο μέτωπο, σήμερα, είναι αυτό της μαχητικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, στο δρόμο του αγώνα ενάντια στα παλιά και νέα διλήμματα, για κατάργηση των μνημονίων και ανάκτηση των απωλειών. Αυτό αποτελεί τη μόνη εγγύηση για μια “επόμενη ημέρα” υπέρ του λαού».

ΑΠΕ