Κουρουμπλής για Novartis: Τεράστια φοροαποφυγή πολυεθνικών

Στην υπόθεση Novartis αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής κάνοντας λόγο για τεράστια φοροαποφυγή των πολυεθνικών εταιρειών με την ανοχή του κράτους.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ρ/σ «Πρακτορείο 104,9Fm», είπε: «Έχω υποψίες ότι εμπλέκονται πάρα πολλά πρόσωπα, πολιτικοί, γιατροί και δημοσιογράφοι». Πρόσθεσε ακόμη πως «ως βουλευτής έχω καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τις τεχνικές ελλείψεις αυτών των εταιρειών» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει έρευνα σε βάθος συνολικά στις πολυεθνικές, για τις οποίες είπε ότι έχουν εισπράξεις πάνω από 50 δις τα τελευταία 10 χρόνια και δεν έχουν παρουσιάσει ποτέ κέρδη.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση χαρακτήρισε δύσκολα τα πράγματα και άφησε αιχμές για τους εταίρους υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «είναι λυπηρό μια κυβέρνηση που είχε και διαφορετικές αντιλήψεις να τηρεί όλα όσα συμφωνήθηκαν και να έρχονται τώρα οι θεσμοί για να θίξουν νέα θέματα». Τόνισε ακόμη πως «χρειάζεται κοινό πατριωτικό μέτωπο ειδικά μετά τη συμπεριφορά των θεσμών».

Για την αξιοποίηση του λιμένα Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είπε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη διοίκηση του οργανισμού και με όλους τους φορείς ώστε να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες ώστε η Θεσσαλονίκη να μην χάσει καμία ευκαιρία.