Κουτσούμπας: Η τουρκική επιθετικότητα «πάει πακέτο» με τα παζάρια συνδιαχείρισης του Αιγαίου

Κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, μέσω και της αμφισβήτησης των χερσαίων συνόρων βλέπει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μέσα από τις κινήσεις της Άγκυρας. Όπως δηλώνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του στο in.gr «η ζωή έχει δείξει πως μπορεί να πάρει αυτό που θέλει τόσο μέσα από την χρησιμοποίηση των ενόπλων δυνάμεών της και κυρίως στα “στρόγγυλα τραπέζια” του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άλλωστε, μέσα από αυτά τα “τραπέζια” των διάφορων συνόδων κορυφής, η Τουρκία κατάφερε να κερδίσει θέσεις διαχρονικά από τις ελληνικές κυβερνήσεις». Χαρακτηρίζει ανέκδοτο τον ισχυρισμό ότι η Τουρκία είναι «απομονωμένη» και σημειώνει τα παιχνίδια εξουσίας για τον έλεγχο ή το ξαναμοίρασμα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, του ενεργειακού και ορυκτού πλούτου, των δρόμων μεταφοράς.

Την ίδια στιγμή ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχολιάζοντας τα όσα έζησαν οι λαοί λόγω της πανδημίας σε διάφορες χώρες του «σύγχρονου» κόσμου υπογραμμίζει ότι «είναι τα αποτελέσματα της υποβάθμισης και της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων συστημάτων υγείας». Σημειώνει δε ότι το ότι στη χώρα μας οι γιατροί δεν έφτασαν στο σημείο να πρέπει να διαλέξουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, «δεν σημαίνει ότι το δημόσιο σύστημα υγείας στη χώρα μας είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Το αντίθετο. Άλλωστε γι’ αυτό ακολουθήθηκε η τακτική του αυστηρού εγκλεισμού – καραντίνας. Αν και δεν αξιοποιήθηκε για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας».  Για το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ οι «ανησυχίες» της ΕΕ για δικαιώματα και ελευθερίες είναι «υποκριτικές» ενώ τονίζει ότι «τα μέτρα στον τομέα της εργασίας ή πιο σωστά τα αντεργατικά μέτρα, είναι αντίστοιχα μ’ αυτά των μνημονίων που εναλλάξ και όλοι μαζί ψήφισαν η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος επισημαίνει για το ΣΥΡΙΖΑ ότι ούτε ως σκέτη αντιπολίτευση δεν μπορεί να εμφανιστεί «αφού σε όλα τα κρίσιμα για το λαό ζητήματα βάζει πλάτη στην κυβέρνηση της ΝΔ, στο ίδιο το σύστημα».