Κύπρος: Έβαζε τα πτώματα σε βαλίτσες και τα πετούσε στη λίμνη ο «Ορέστης»

Ολοκληρώθηκαν χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε οι έρευνες με τη χρήση drone στην κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό όπου ο 35χρονος serial killer της Κύπρου υποστηρίζει ότι πέταξε τρία από τα θύματα του. Μάλιστα σύμφωνα πληροφορίες παραδέχτηκε ότι τα πτώματα των δύο θυμάτων του τα έβαλε σε βαλίτσες.

Ειδικότερα, ο «Ορέστης» , ανακρινόμενος εκ νέου φέρεται να είπε ότι έπνιξε την άτυχη 36χρονη Livia Florentina Bunea από τη Ρουμανία και την κόρη της Elena Natalia 8 ετών καθώς και την 29χρονη Maricar Valdez Arquila από τις Φιλιππίνες και ακολούθως να τις έβαλε σε βαλίτσες με σκοπό να τις μεταφέρει σε άλλο σημείο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κόκκινης Λίμνης κοντά στο Μιτσερό για να τις εξαφανίσει.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας είπε ότι για τη χρήση κάμερας αλλά και εξοπλισμού στην Κόκκινη Λίμνη αναμένονται απαντήσεις από την κατασκευάστρια εταιρεία προκειμένου να ληφθούν διαβεβαιώσεις ότι το επιτρέπουν οι προδιαγραφές. Είπε επίσης ότι πως αξιολογήθηκε η κατάσταση της κόκκινης λίμνης μέσα από τις αναλύσεις που έγιναν στο νερό και έχει διαπιστωθεί αυξημένη οξείδωση. Το γεγονός αυτό όπως εξήγησε θέτει περιορισμούς ως προς την επιχειρησιακή δυνατότητα. Ο κ. Τράγκολας ξεκαθάρισε πάντως ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η έρευνα στην λίμνη θα γίνει όπως αναφέρει το politis.com.cy.

Κάτι ανάλογο ανέφερε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, τονίζοντας ότι έχει ήδη ληφθεί δείγμα νερού από την Κόκκινη Λίμνη, το οποίο θα σταλεί για εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της επικινδυνότητας του νερού.

Στην Κόκκινη Λίμνη βρέθηκαν σήμερα γύρω στο μεσημέρι μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και της Αστυνομίας, για να διαπιστωθεί αν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί στη συγκεκριμένη λίμνη κάποια επιχείρηση.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ στο νερό εντοπίζεται χαλκοπυρίτης και σιδηροπυρίτης, αφού η συγκεκριμένη λίμνη της Κοκκινοπεζούλας δημιουργήθηκε από την εξόρυξη μετάλλου στο Μιτσερό, ενώ το νερό της λίμνης έχει χρωματιστεί κόκκινο από τα μεταλλεύματα και η υψηλή οξύτητά του και δεν επιτρέπει την ανάπτυξη οποιουδήποτε ζωντανού οργανισμού.

Σε σχέση με τις έρευνες στο πεδίο βολής στην Ορούντα, όπου χθες βρέθηκε το πτώμα μιας ακόμα γυναίκας, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι οι έρευνες συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό για τη συλλογή τεκμηρίων.

Καταφθάνουν ειδικοί σύμβουλοι από τη Βρετανία

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη αναμένονται στην Κύπρο τη Δευτέρα του Πάσχα ειδικοί σύμβουλοι από τη Βρετανία, ώστε για να συνδράμουν στις έρευνες της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης. Το κλιμάκιο έρχεται μετά από αίτημα του Αρχηγού της Αστυνομίας της Κύπρου και θα συνδράμει με εμπειρογνωμοσύνη και βάσει εμπειριών που έχει λόγω της φύσης του εγκλήματος.

tvxs.gr