Κύπρος: Ο «Ορέστης» κατηγορείται πως βιντεοσκόπησε βιασμό 19χρονης

Το Δικαστήριο διέταξε την ανανέωση της κράτησής του, στο άκουσμα νέων γεγονότων από τον ανακριτή, ο οποίος έκανε αναφορά και για μία υπόθεση βιασμού γυναίκας από τον λεγόμενο «Ορέστη».

Ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ, Νεόφυτος Σιάηλος, στις 30 Απριλίου 2019 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας από αλλοδαπή, πως κατά το 2017 και όταν εκείνη ήταν 19 ετών, ο ύποπτος ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, παρά τη θέλησή της.

Όπως πρόσθεσε, ο 35χρονος συνομιλούσε μαζί της για να τη φωτογραφίσει ως μοντέλο. Μάλιστα, βιντεογράφησε τον βιασμό με το κινητό του τηλέφωνο.

Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα χθες και επανασυνελήφθη, αλλά δεν παραδέχεται τον βιασμό. Για τον βιασμό παραλήφθηκαν 4 καταθέσεις και αναμένονται κι άλλες.

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας οδηγήθηκε ξανά ο 35χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος με την Αστυνομία να ζητά εκ νέου διάταγμα κράτησής του.

Μέχρι στιγμής έχει ομολογήσει τις δολοφονίες πέντε γυναικών και δύο παιδιών.

Το βυθό της Κόκκινης Λίμνης στο Μιτσερό σάρωσε το σύστημα sonar για τον εντοπισμό σορών, η συσκευή κατέγραψε τα δεδομένα ωστόσο χρειάζονται περίπου 48ώρες ούτως ώστε να τα διαμορφώσει σε εικόνα/χάρτη.