Κυριακάτικο Πρωινό της ΚΟΘ με πιάνο τρίο

Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με ένα τρίο που αποτελείται από τρεις καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς, τον Τίτο Γουβέλη (πιάνο), τον Ανδρέα Παπανικολάου (βιολί) και τον Άγγελο Λιακάκη (τσέλο), οι οποίοι θα παρουσιάσουν έργα για πιάνο τρίο των Σούμαν και Ραβέλ.

Το ‘Τρίο με πιάνο αρ.1 σε ρε ελάσσονα, έργο 63’ του Ρόμπερτ Σούμαν γράφτηκε το καλοκαίρι του 1847, σε μία περίοδο που ο μεγάλος Γερμανός συνθέτης προσπαθούσε να αφήσει πίσω του τα προβλήματα της ψυχικής του υγείας και να προχωρήσει τη ζωή του με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Το πρώτο από τα τρία συνολικά τρίο με πιάνο του Σούμαν είναι το πλέον διάσημο εξ αυτών και είναι έντονα ρομαντικό, με άφθονη φαντασία και πλήθος συναισθηματικών μεταπτώσεων.

Ο Μωρίς Ραβέλ ξεκίνησε να συνθέτει το καλοκαίρι του 1913 το ‘Τρίο για, βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο’ και επέστρεψε την άνοιξη του επόμενου έτους στη σύνθεσή του χωρίς να βιάζεται ιδιαίτερα να το ολοκληρώσει. Όμως το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου τον ανάγκασε να το τελειώσει εσπευσμένα, πριν κληθεί να υπηρετήσει την πατρίδα του. Παρόλα αυτά το έργο έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πλέον γοητευτικά έργα μουσικής δωματίου του περασμένου αιώνα, ενώ παράλληλα είναι και ένα από τα πλέον απαιτητικά του σχετικού ρεπερτορίου.

22 Απριλίου 2018, ώρα 12:00

Αίθουσα Συναυλιών Κ.Ο.Θ. ‘Σόλων Μιχαηλίδης’

Πιάνο Τρίο

Τίτος Γουβέλης (πιάνο), Ανδρέας Παπανικολάου (βιολί), Άγγελος Λιακάκης (βιολοντσέλο)

Πρόγραμμα:

Ρόμπερτ Σούμαν (1810-1856): Τρίο για πιάνο αρ.1 σε ρε ελάσσονα, έργο 63

Μωρίς Ραβέλ (1875-1937): Τρίο για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο

Τιμές εισιτηρίων: 10€

Μειωμένο: 5 €

(ισχύει για μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων)

Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ., Λ. Νίκης 73,

τηλ. 2310 236990   (Δευτέρα-Πέμπτη 9:00-17:00, Παρασκευή 9:00-14:00) και από το www.tsso.gr