Κυριάκος Κυριάκος: Μπορούμε να επιστρέψουμε στο ΠΑΣΟΚ του 40%

Σίγουρος για την άνοδο των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και αύξηση της εκλογικής διαφοράς μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, βλέπει ο υποψήφιος βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής, Κυριάκος Κυριάκος, ο οποίος σήμερα, σε συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τους δημοσιογράφους, παρουσίασε και επίσημα την υποψηφιότητα του.

Για το μετεκλογικό σκηνικό και τα σενάρια περί συνεργασιών, δεν απέκλεισε την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, όπως δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο της συνεργασίας ΚΙΝΑΛ – ΝΔ. Όπως είπε «εμείς έχουμε την δική μας πορεία και αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, όταν και αν πάρουμε την τρίτη εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης, εκεί θα συζητήσουμε το δικό μας πρόγραμμα. Δεν θα πάμε να διαπραγματευτούμε άλλο πρόγραμμα. Εκεί μπορούμε να συζητήσουμε με τη ΝΔ, αλλά θα έρθουν αυτοί σε μας». Εκτίμησε επίσης πως το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε ανοδική πορεία και μπορεί να αυξήσει την εκλογική του δύναμη. Εξέφρασε την πεποίθηση πως μπορεί να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο και σε ποσοστά μεγάλου κόμματος, αρκεί να αποβάλει τις φοβίες και τις εσωστρέφειες του. «Φτάνει με την εσωστρέφεια, πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας, να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθηση μας και το αίσθημα μεγάλης παράταξης» είπε, και αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως ως κυβέρνηση συγκάλυψε την ευθύνες του Κ. Καραμανλή για την οικονομική κρίση και πλέον θυμίζει το κακό ΠΑΣΟΚ. «Αυτοί έφεραν τον αριστερό καραμανλισμό για να φορτώσουν στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες» τόνισε και χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ, «ένα κόμμα υπό διάλυση».

Παρών και ο …Π. Χρηστίδης

Μιλώντας για την υποψηφιότητα του, παραδέχθηκε ότι προτάθηκε και υποστηρίχθηκε από τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ενώ δε έκρυψε τις καλές σχέσεις του με το περιβάλλον Γεννηματά. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε ότι στο καφέ, όπου έγινε η συνάντηση με τους δημοσιογράφους, παρευρίσκονταν ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

Χαρακτήρισε αναπάντεχη και τιμητική την πρόταση της Φώφης Γεννηματά, να είναι υποψήφιος στην Α Θεσσαλονίκης και αποδέχθηκε ότι η παρουσία του για 20 χρόνια στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στη θέση του διευθυντή επικοινωνίας, είναι ένα γεγονός που θα επηρεάσει την πολιτική του πορεία. Όπως είπε, τα μηνύματα που παίρνει από τους οπαδούς του Δικεφάλου είναι θετικά κι αρνητικά, αλλά όπως σημείωσε «το ζητούμενο είναι να κάνουμε την πολιτική αλλιώς και να είμαστε συνέχει κοντά στον κόσμο».