Λ. Ωραιόπουλος: Ο Σ. Δανιηλίδης λειτουργεί με μοντέλο διοίκησης άλλης εποχής

Για τα μεγάλα προβλήματα του δήμου Νεάπολης – Συκεών, αλλά και για την ανάγκη να ξεφύγει ο δήμος από το «ξεπερασμένο μοντέλο διοίκησης του σημερινού δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη» μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Λάζαρος Ωραιόπουλος στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Στο Κόκκινο 105,5 fm».

Ο Λάζαρος Ωραιόπουλος, κοινός υποψήφιος των παρατάξεων «Αλληλεγγύη Πολιτών» και «ΑυΡΑ», διεκδικεί να πετύχει για το δήμο, στον οποίο γεννήθηκε, δημιούργησε οικογένεια και λειτουργεί ως επαγγελματίας, κάτι πιο νέο, πιο ουσιαστικό, που ξεπερνά τις αγκυλώσεις των ξεπερασμένων τακτικών διοίκησης στην τοπική αυτοδιοίκηση, που όπως λέει, ακολουθεί ο σημερινός δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Όσον αφορά τη δυσκολία να αντιμετωπίσει έναν δήμαρχο που επί 25 χρόνια ασκεί διοίκηση, ο κ. Ωραιόπουλος απάντησε ότι «ο Σίμος Δανιηλίδης λειτουργεί με όρους παρελθόντος, με ένα μοντέλο διοίκησης άλλης εποχής και με άλλα ενδιαφέροντα, και δεν μπορεί να εκφράσει τις ανάγκες της σημερινής εποχής».

«Η απουσία έργου είναι φανερή»

Σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο Λάζαρο Ωραιόπουλο, «το αστικό περιβάλλον στα όρια του δήμου είναι υποβαθμισμένο και τα προβλήματα πολλά, κυρίως στην περιοχή των Συκεών. Πεζοδρόμια, κτίρια, μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα». «Να σκεφτείτε ότι δεν υπάρχουν κυκλοφοριακές μελέτες για καμιά από τις τέσσερις ενότητες του δήμου», ανέφερε ο κ. Ωραιόπουλος στο «Κόκκινο 105,5».

«Πίσω στην τεχνολογία ο δήμος»

«Ζούμε ήδη στην εποχή των νέων τεχνολογιών, αλλά αυτή η είδηση δεν έχει φτάσει ακόμα στον δήμο μας», είπε ο Λ. Ωραιόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «δεν αξιοποιούνται οι ψηφιακές τεχνολογίες ούτε στην εξυπηρέτηση του πολίτη ούτε και στη συμμετοχή του στις αποφάσεις».

«Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ συμπληρώνουμε 9 χρόνια μετά τον Καλλικράτη, 9 χρόνια δηλαδή ως ενωμένος δήμος Νεάπολης – Συκεών, η ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί ο δήμος μας είναι ακόμα αυτή που είχε ο δήμος Συκεών με τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά της τότε εποχής».

Όσο για τον υποψήφιο με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, Ηλία Ζάχαρη, ο κ. Ωραιόπουλος αρκέστηκε να πει ότι «είναι ο μονοκομματικός υποψήφιος της ΝΔ, που εκπροσωπεί μια καθαρά κομματική παράταξη».