Λαϊκή Επιτροπή Ωραιοκάστρου: Καμία ανοχή στο ρατσισμό και στους φασίστες

Η Λαϊκή Επιτροπή Ωραιοκάστρου χαιρετίζει τους εργαζόμενους της περιοχής, καθώς και τη μεγάλη πλειοψηφία των Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου, που υποδέχθηκαν με θέρμη και αγάπη τα προσφυγόπουλα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή, «έδωσαν έτσι ένα καλό μάθημα στους γνωστούς επαγγελματίες ‘πατριώτες’, που απομονωμένοι δίνουν το δικό τους σόου για τη δημιουργία εντυπώσεων».
Η Λαϊκή Επιτροπή Ωραιοκάστρου καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στη 1 το μεσημέρι έξω από το δημαρχείο Ωραιοκάστρου και ζητεί από τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν και να απομονώσουν τις ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, τις κραυγές μίσους των σκοταδιστών: «Να αποβάλουν και να θέσουν στο περιθώριο όλους αυτούς που βρωμίζουν το Ωραιόκαστρο και δυσφημίζουν το φιλόξενο και κατά βάση προσφυγικό λαό του δήμου».
Σύμφωνα με την Λαϊκή Επιτροπή, «οι εργαζόμενοι του Ωραιοκάστρου απομόνωσαν και καταδίκασαν και την απαράδεκτη και διχαστική τοποθέτηση του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού, που κήρυξε μάλιστα και τριήμερη αποχή. Με την ανακοίνωσή τους οι κύριοι του Δ.Σ. του Συλλόγου αναπτύσσουν επικίνδυνες από κάθε άποψη και ρατσιστικές θεωρίες, για ‘αλλοδαπούς’, που δε δικαιούνται -κατά το Σύνταγμα κιόλας- να μορφώνονται , ούτε να μπαίνουν στις αίθουσες ‘που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα’. Σιγοντάρουν έτσι», τονίζεται στην ανακοίνωση, «την παράσταση των ακροδεξιών, δηλητηριάζουν με μίσος και ρατσισμό παιδιά και γονείς».
Κι ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής καταλήγει: «Η απάντησή μας πρέπει να είναι το δυνάμωμα της ταξικής αλληλεγγύης στους ξεριζωμένους από τον ιμπεριαλισμό πρόσφυγες και μετανάστες. Να δυναμώσουμε την αντίθεση στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αλλά και στην υποκρισία της κυβέρνησης, που συμμετέχει σε αυτές και τις ενισχύει, την ίδια στιγμή που εγκλωβίζει στη χώρα μας και σε άθλιες συνθήκες τους πρόσφυγες».

(η φωτογραφία απ’ το ιστολόγιο της Λαϊκής Επιτροπής Ωραιοκάστρου)