Λέλα Καραγιάννη, η μάνα της Αντίστασης, στις Σέρρες

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών στο πλαίσιο του θεσμού «Βραδιές Θεάτρου» παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Λέλα Καραγιάννη. Η μάνα της Αντίστασης», τον μονόλογο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, από το Θέατρο «Διάχρονο» το Σάββατο 7 Ιανουαρίου στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών στις 20.00 και με είσοδο ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η Λέλα Καραγιάννη θεωρείται κορυφαία κατοχική ηρωίδα. Μέσα στην κακόφωνη εποχή που μας περιβάλλει σκιάζοντας τις προθέσεις και τις προσδοκίες μας, η θεατρική Λέλα έρχεται ως άγγελος της νεοελληνικής τραγωδίας να επικαιροποιήσει την αξιοπρέπεια, την αντίσταση στη βαρβαρότητα και να μετατρέψει τον θάνατο της σε παράδειγμα ήθους διαρκείας. Η παράσταση πήρε υμνητικές κριτικές από απλούς θεατές και ειδικούς.

Ερμηνεία : Μαίρη Βιδάλη
Σκηνοθεσία : Γιώτα Κουνδουράκη
Σύνθεση προβολών: Κατερίνα Μαντέλη
Σκηνικά – κοστούμια: Χάρη Σεπεντζή
Φωτισμοί: Γιώργος Δανεσής

Οι «Βραδιές Θεάτρου» συνεχίζονται και απευθύνονται σε όλο το θεατρόφιλο κοινό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για μια σειρά θεατρικών παραστάσεων, από αξιόλογους θιάσους και επιλεγμένα έργα, τα οποία παρουσιάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε θεατρικές σκηνές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με ελεύθερη πάντα είσοδο για το κοινό.