Λοβέρδος σε έξαλλη κατάσταση: Θα τους τσακίσω, θα τους διαλύσω…

«Δίνω λόγο τιμής, χωρίς πάθος και οίκτο, θα τους πάω μέχρι τον τελευταίο στο σκαμνί, θα λογοδοτήσουν ακόμα και για κατάχρηση εξουσίας» τόνισε σήμερα το πρωί στα κανάλια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, φανερά εκνευρισμένος από την δίωξη σε βάρος του για την υπόθεση Novartis.

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, έχει εντοπίσει στοιχεία που «δείχνουν» δωροδοκία του Ανδρέα Λοβέρδου όταν ήταν υπουργός Υγείας για το σκάνδαλο Novartis. Έτσι οι εισαγγελείς ζητούν την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, προκειμένου να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας.

Βγήκε λοιπόν στα κανάλια ο Ανδρέας Λοβέρδος για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και απείλησε με μηνύσεις. «Είναι ο τελευταίο σπασμό του Ρασπούτιν» είπε, επιμένοντας πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν κατάχρηση εξουσίας. Κατήγγειλε δε πως «επώνυμος μάρτυρας έδινε χρήματα σε έναν από τους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες για να καταθέσει «συγκεκριμένα πράγματα». Επίσης ανέφερε πως ένας εκ των μαρτύρων, επειδή μηνύθηκε για την κατάθεσή του, κατέθεσε υπόμνημα στο οποίο «άλλα έλεγε και άλλα έγραφαν και δεν του έδειχναν στο τέλος τι είχε πει». «Θα τους τσακίσω, θα τους διαλύσω με τα προνόμια διαθέτει ο απλός Έλληνας πολίτης, όχι με τα προνόμια βουλευτών και υπουργών» τόνισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Ποιους όμως θα πάει στο σκαμνί; Τους μάρτυρες, τους δικαστές και εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση ή αυτούς που ανέδειξαν το σκάνδαλο κι έστειλαν την υπόθεση στη δικαιοσύνη; Γιατί αυτές οι απειλές; Δεν είναι ανεξάρτητη η Ελληνική Δικαιοσύνη που ερευνά την υπόθεση ή ο κ. Λοβέρδος, όπως και άλλοι πολιτικοί, θεωρεί ότι είναι ανέγγιχτος και υπεράνω του νόμου;

Φ.Δ.