Μ. Κυριζίδης: Αφού ακούσουμε τους πολίτες θα τελειοποιήσουμε το πρόγραμμά μας

Με βασικό πυρήνα και το σύνθημα «Ακούω», ο Μάκης Κυριζίδης ξεκαθάρισε σήμερα, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, ότι μόνον μετά από τη διερεύνηση της γνώμης των πολιτών μέσα από δημοσκοπήσεις για τα θέματα της καθημερινότητας στην πόλη η παράταξή του «Θετικά» θα καταρτίσει και θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της με το οποίο θα διεκδικήσει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κυριζίδης έδωσε το στίγμα του αγώνα του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ακούμε τους πολίτες και προχωράμε». Όσο για ενδεχόμενες συνεργασίες, ανέφερε ότι είναι ανοιχτός, ακόμη και σε δημοτικούς συμβούλους του Γιάννη Μπουτάρη, και γενικότερα σε άλλες παρατάξεις, ενώ δήλωσε σίγουρος για τη… δεύτερη Κυριακή.

Μετά από δημοσκόπηση και ερωτηματολόγια το πρόγραμμα

Σύμφωνα με τον κ. Κυριζίδη, η πρώτη φάση της διερεύνησης της κοινής γνώμης θα γίνει μέσω δημοσκόπησης που η παράταξή του ανέθεσε σε εταιρία δημοσκοπήσεων, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν στις αρχές Νοεμβρίου.

«Η συγκεκριμένη έρευνα γνώμης θα περιέχει ερωτήματα που θα αφορούν αποκλειστικά τα προβλήματα που βιώνει ο κάθε πολίτης στην καθημερινότητά του, τις λύσεις που προτείνει αλλά και θέματα συμπεριφορών και αποδοτικότητας αιρετών προσώπων που και πάλι άπτονται της καθημερινής ζωής των Θεσσαλονικέων».

Επίσης, όπως είπε, η παράταξη «Θετικά» ετοιμάζει και περιοδεία στις γειτονιές των δημοτικών διαμερισμάτων, στην οποία θα συμμετέχει και ο ίδιος προσωπικά, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μοιράζονται ερωτηματολόγια στους πολίτες και πάλι με παρόμοιο περιεχόμενο.

Ο στόχος, σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης, είναι να εισχωρήσει στην κοινωνία και να δει από κοντά ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν οι πολίτες δίπλα στα σπίτια τους, στις γειτονιές τους, τι επιθυμούν και ποιες λύσεις προτείνουν.

«Βλέπουμε συνεργασίες και από την Πρωτοβουλία»

Όσον αφορά την κίνησή του να κατέβει υποψήφιος χωρίς το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Κυριζίδης απάντησε ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει πει ότι πιστεύει σε πρόσωπα που αναδεικνύει η κοινωνία και όχι σε χρίσματα κομμάτων.

«Προέρχομαι από τη ΝΔ, είμαι στέλεχος και έχω συνεχείς επαφές με το κόμμα, αλλά δεν περιμένω κάποιον να αποφασίσει για μένα. Αυτό το έχω αποδείξει», ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Θετικά», ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για πλήθος υποψηφιοτήτων, απάντησε ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν φήμες και επιθυμίες: «Εμείς το έχουμε ανακοινώσει επίσημα ήδη από τον Ιούνιο».

«Θα είναι μαζί μας και δημοτικοί σύμβουλοι της περιόδου 2012-2014»

Ήδη, όπως είπε, υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για συμμετοχή υποψηφίων στην παράταξή του, αφού μέχρι στιγμής, υπάρχουν ενεργοί δημοτικοί σύμβουλοι, άλλοι που είχαν εκλεγεί στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και αρκετοί διαμερισματικοί σύμβουλοι, στην επιλογή των οποίων δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί ο ρόλος τους είναι σημαντικός και γνωρίζουν πολύ καλύτερα τα προβλήματα στις γειτονιές της πόλης.

Για το θέμα της Ν. Παραλίας και της αξιοποίησης των Περιπτέρων, ο κ. Κυριζίδης ανέφερε ότι ο δήμος έχει χάσει 1 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, ωστόσο δήλωσε αντίθετος με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο πλακόστρωτο: «Η αξιοποίηση των περιπτέρων πρέπει να γίνει με τον τρόπο που σχεδιάστηκαν από τους αρχιτέκτονες».

Η δημοτική Αστυνομία εξυπηρετεί τη… λεόντια συμφωνία της στάθμευσης

Επικριτικός ήταν απέναντι στη σημερινή διοίκηση και στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο κατηγόρησε για την έλλειψη δημοτικών αστυνόμων τους οποίους χρησιμοποιεί για την ελεγχόμενη στάθμευση και όχι για τα διπλοπαρκαρισμένα και την αστυνμόμευση στους λεωφορειόδρομους.

«Ο δήμος κάνει τη δουλειά και ο ιδιώτης εισπράττει», είπε, χαρακτηρίζοντας «λεόντια» τη συμφωνία.

Τέλος ο κ. Κυριζίδης, αναφερόμενος στο πρόσωπο του δημάρχου, ανέφερε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετεί την αυταρέσκειά του, ενώ απέναντι στα προβλήματα αντιδρά αφού λυθούν, δίνοντας ως παράδειγμα το θέμα με τους μετανάστες στην Αριστοτέλους, ενώ και στο θέμα με τα πασσαλάκια, αναρωτήθηκε: «Επρεπε να περάσουν 9 χρόνια για να το κάνει;».