Μ. Μπόλαρης: Αναβάθμιση της συνεργασίας με τη Σιγκαπούρη

Το ενδιαφέρον της χώρας μας για την προώθηση της συνεργασίας με τη Σιγκαπούρη στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και της ναυτιλίας εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον ανώτατο υπουργό της κυβέρνησης της Σιγκαπούρης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, Μοχάμαντ Μαλίκι Μπιν Οσμάν, επ’ ευκαιρία της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Παράλληλα, ο κ. Μπόλαρης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι δύο λαοί, μέσω των διαφορετικών ιστορικών βιωμάτων τους, έχουν διαμορφώσει πολιτιστικές αξίες και παραδόσεις, δυνατές να συμβάλουν στην αμοιβαία συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών.

Ο κ. Οσμάν, από την πλευρά του, αφού εξήρε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας, διαβεβαίωσε τον κ. Μπόλαρη για την πρόθεση της κυβέρνησής του να αναβαθμίσει τη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς του πολιτισμού, της ναυτιλίας, της αεροπορικής διασύνδεσης των αεροδρομίων, του τουρισμού και των «logistics».

Τέλος, ενημέρωσε τον υφυπουργό για πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την υπογραφή της «Σύμβασης της Σιγκαπούρης για τις Διεθνείς Συμφωνίες Διακανονισμού που προκύπτουν από Διαμεσολάβηση», και απηύθυνε πρόσκληση προς τον κ. Μπόλαρη να επισκεφθεί τη Σιγκαπούρη στο εγγύς μέλλον.