Μακρόν: Η ΕΕ έχει ανάγκη μια στρατηγική σχέση με τη Ρωσία

Μια στρατηγική σχέση με την Τουρκία, μεταξύ άλλων για αμυντικά θέματα, έχει ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα πρέπει να επικαιροποιήσει τις μεταψυχροπολεμικές σχέσεις της με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Εμανουέλ Μακρόν είναι υπέρμαχος μιας Ευρώπης η οποία θα μπορεί να υπερασπίζεται τα στρατηγικά συμφέροντα και την οικονομική ανεξαρτησία της και να ανταποκρίνεται στη νέα παγκόσμια οικονομική και αμυντική κατάσταση που δημιούργησε η προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έχει επιδιώξει τη βελτίωση των σχέσεων με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αν και οι προσπάθειές του έχουν περιπλεχθεί από τις κατηγορίες περί ρωσικής ανάμιξης στις εκλογές από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τη Γαλλία και μια επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα στη Βρετανία.

«Είναι προς το συμφέρον μας η ΕΕ να έχει μια στρατηγική σχέση με την Τουρκία καθώς και τη Ρωσία που να φέρνει σταθερότητα, η οποία μακροπρόθεσμα θα φέρει μεγαλύτερη ισχύ και συνοχή», υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ελσίνκι, δίπλα στον Φινλανδό ομόλογό του, Σαούλι Νιινίστο.

Ακόμη τόνισε πως οι σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία πρέπει να «επικαιροποιηθούν», χρησιμοποιώντας την ιταλική λέξη “aggiornamento”.