Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει εξουσιαστικό σύνδρομο στέρησης

Πάσχει από εξουσιαστικό σύνδρομο στέρησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι σε δηλώσεις τους, επαναλαμβάνοντας ότι αποτελεί τη φωνή των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών, ενώ τόνισαν ότι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους:

“Ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης ως αλλοιωμένος αντίλαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει τα ασύστολα ψεύδη. Έχοντας επίγνωση του αβάσιμου των ισχυρισμών του, επαναλαμβάνει τα όσα είπε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, συνεχίζοντας τον στρουθοκαμηλισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην αρχή της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη μάλιστα, νομίζαμε ότι στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ μιλούσε ο Αντώνης Σαμαράς. Πιστέψαμε ότι τέτοια υποστήριξη στο φαντασιόπληκτο «success story», το οποίο απέρριψε τρεις φορές ο ελληνικός λαός, μονάχα ο ίδιος σε κατάσταση ακραίας σύγχυσης θα μπορούσε να παράσχει.

Γρήγορα ωστόσο, καταλάβαμε ότι για ακόμη μία φορά, ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το καταστροφολογικό του αφήγημα, ως απότοκο της κρίσης εξουσιαστικού συνδρόμου στέρησης που βασανίζει την ηγετική ομάδα της ΝΔ και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που τη στηρίζουν.

Για να μην εκτίθεται λοιπόν ο κ. Λαζαρίδης, προσπαθώντας να περισώσει το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ, λόγω του εγκλωβισμού του στο γραφικό πλέον αίτημα για εκλογές, τον ενημερώνουμε:

Τι μας είπε ο κ. Μητσοτάκης;

1) Ότι η «Συμφωνία Αλήθειας» δεν είναι τίποτε άλλο από ένα έτοιμο πλάνο για πογκρόμ απολύσεων στο Δημόσιο και αιματηρές περικοπές στην Υγεία και την Παιδεία.

2) Ότι θεωρεί την κοινωνική πλειοψηφία αδαή, επειδή σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις απέρριψε τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και τις πολιτικές – ολετήρα στο κοινωνικό κράτος, που πρεσβεύει το ΔΝΤ και ο ίδιος.

3) Ότι είναι η φωνή των πλέον ακραίων κύκλων των δανειστών. Συνεχίζει να κατηγορεί για καθυστερήσεις στη δεύτερη αξιολόγηση την ελληνική κυβέρνηση, ενώ γνωρίζει ότι οφείλονται αποκλειστικά στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ πρόσθετα μέτρα 4,5 δις. ευρώ μετά τη λήξη του προγράμματος.

4) Ότι ο ίδιος και η ΝΔ προσφέρει απλόχερα λευκή επιταγή στους ακραίους εκ των δανειστών, επαναβεβαιώνοντας τα διαπιστευτήρια υποταγής και την πρόθεση τους να ψηφίσουν ακραία αντικοινωνικά μέτρα ως αντάλλαγμα την επιστροφή τους στην εξουσία.

 

Τι δεν μας είπε ο κ. Μητσοτάκης;

1) Για ποιο λόγο επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τα έκαναν όλα «περίφημα» η χώρα έχασε το 25% του ΑΕΠ της και η ανεργία – που σήμερα έχει πέσει κάτω από το 23% – βρισκόταν στο 28%.

2) Από πού αντλεί το θράσος να μιλά για φοροελαφρύνσεις και «καταστροφική διαπραγμάτευση», ενώ η κυβέρνησή του είχε δεσμεύσει τη χώρα για πλεονάσματα με μέσο όρο 4% μέχρι το 2030! Μόνο για το 2016 και το 2017 αυτό σήμαινε 13 δις. ευρώ περισσότερους φόρους για τους πολίτες!

3) Αφού του αρέσει τόσο πολύ η λέξη «αλήθεια» και κατακεραυνώνει το «ψέμα» για ποιο λόγο συνεχίζει να μην λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό για τα δάνεια 2,5 εκατ. ευρώ του Κήρυκα Χανίων και τη σκανδαλώδη ρύθμιση «μπαλόνι»; Έσπευσε ή όχι να ρυθμίσει μέρος των οφειλών του 11 ολόκληρα χρόνια μετά τη σύναψη του δανείου, όταν αποκαλύφθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή και αφού βέβαια δεν είχε αποπληρώσει ως τότε ούτε ένα ευρώ! Είναι και αυτό «ψέμα»;

4) Για ποιο λόγο χρησιμοποίησε δεκαπέντε διαφορετικά λογοπαίγνια για προσφυγή στις κάλπες και δεν τολμά να αρθρώσει τη λέξη «εκλογές». Ποιον φοβάται ότι θα ενοχλήσει;

Τέλος, για να μην «καεί» στο ζέσταμα, συνιστούμε στον κ. Μητσοτάκη να μην ετοιμάζεται για εκλογές πριν από το φθινόπωρο του 2019 και στα ολιγαρχικά συμφέροντα πέριξ αυτού να μην ελπίζουν σε επανάκαμψη της γαλαζοπράσινης διαπλοκής της τελευταίας 30ετίας.”