Με Δημήτρη Αρκούδη ο ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμαριά

Στις δικές του δυνάμεις αποφάσισε να στηριχθεί τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ Καλαμαριάς. Τα στελέχη του, μετά και το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στη συνεργασία με την παράταξη του νυν δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη, αποφάσισαν να συγκροτήσουν νέο ψηφοδέλτιο, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Καλαμαριάς, τον σχεδόν 30άρη δικηγόρο Δημήτρη Αρκούδη. Πρόκειται για μία νέα εναλλακτική πρόταση, που πιθανά θα δώσει νέα τροχιά στα προεκλογικά πράγματα και θα αναδιατάξει τους συσχετισμούς στο προεκλογικό σκηνικό στο δήμο.

Η πρόταση συζητήθηκε σε συνέλευση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς (ΡΕΚΚ) κι αποφασίσθηκε ο χώρος της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς στην Καλαμαριά, να κατέλθει αυτόνομα στις δημοτικές εκλογές, με ένα νέο πρόσωπο, που θα σηματοδοτεί την ανανέωση και όχι την αναπαλαίωση μηχανισμών και παρασκηνίων.

Όπως μαθαίνουμε, ο ευρύτερος προοδευτικός χώρος υποδέχθηκε με ενδιαφέρον την υποψηφιότητα του νεαρού δικηγόρου, αλλά πολλοί αναρωτιούνται, αν θα κατορθώσει να συσπειρώσει τις δυνάμεις και τα στελέχη, που παλιά είχαν στηρίξει την παράταξη ΡΕΚΚ του Μ. Λαμτσίδη. Διότι όπως επισημαίνουν, αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις αυτές είναι τριχοτομημένες και ασύνδετες. Μεγάλο λοιπόν το στοίχημα για τον Δημήτρη Αρκούδη…

Φ.Δ.